Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
2 Ian 2020 | 2199 vizualizari

Despre macarons, ca despre aia 7 ani pe aici sunt de belea cu multe si marunte, ca la shaorma. Deci revin si zic cate ceva despre macaronsii astia, e o prima tentativa, nu sunt chiar marfa prima din multe motive, unul este acela ca mi-am facut singura faina de migdale si nu a fost foarte fina, atat am putut cu ce am avut la indemana, dar ma declar multumita, au un gust foarte bun. Probabil ca exersand si descoperindu-le toate secretete ajungi la perfectiune, desi nu-mi place perfectul perfect, ma repet, dar asta-i adevarul, imi plac preparatele mai ''umane'' daca pot spune asa, nu sa arata ca si cum au fost scoase dintr-o matrita perfecta, fiecare cu nebuneala sa....:D In fine, mie imi plac sunt ai mei si daca nu-ti place privitorule ai alternative.....te muti ''la alta masa''.....Bunatati de Craciun

Inapoi la reteta

Comentarii (51)

la 02.01.2020, 13:47
Stiam eu ca ma pot baza pe tine
la 02.01.2020, 14:09
Motanele vezi ca te-ai prins....
la 02.01.2020, 14:47
Foarte bune sunt! Am facut si eu experimental, dar data viitoare sper sa-mi iasa mai bine si sa prezint si reteta.
Daca vrei sa nu te mai chinui atata cu faina, se gaseste la Auchan, la plafar sau mai aduce la Lidl din cand in cand migdale macinate foarte fin.
Felicitari pentru cei 7 anisori!
la 02.01.2020, 15:00
Multumesc, Andra ! Auchan n-am, la Lidl am vazut dar piperat pretul, eu am luat cu 7 lei 100 g, am zis ca e ok la pret, cat despre chinuit nu-i mare scofala, o sa-mi caut o sita si mai fina...dar sincer chiar daca ei n-au iesit perfect luciosi, imi place sa simt bobitele minuscule de migdale...
la 02.01.2020, 15:58
Foarte faine ti-au iesit!
la 02.01.2020, 17:15
Eu parca am dat 10 lei pe o punga de 200 g de migdale macinate de la Lidl, dar aduc rar.
Si daca iti iei o sita prea deasa iti spun eu ca abia le mai cerni. Sau poate la mine abia s-au cernut pentru ca aveau umezeala in ele. Nu le-am uscat la tigaie de teama sa nu le ard. Le-am pus direct din punga.
la 02.01.2020, 17:19
Si pentru piciorus, iti spun din experienta ca poti sa le lasi si o ora la uscat, dar daca e umezeala sau frig in incapere nu se usuca suficient si de-aia nu iese piciorusul cum ar trebui.
la 02.01.2020, 18:05
felictari si la cat mai multi ani de bucataras si retete frumoase
Te-ai dat la macarons vad sunt reusite si important este ca sunt bune
Am facut o singura data, sunt prea dulci pentru mine
In retele frantuzesti am vazut intotdeauna mult zahar pudra numai 2 linguri de zahar tos pentru albusuri
la 02.01.2020, 19:09
bravo au iesit super,la multi ani si cat mai multe retete
la 02.01.2020, 19:40
Andra inainte de Craciun au avut la Lidl dar era 100 g 20 de lei, vorba aia de sarbatori toate alea se scumpesc, de aia am zis ca mi s-a parut cam piperat...in fine imi plac mult la gust, asa ca ma declar multumita pentru prima incercare.
la 02.01.2020, 19:40
Multam, Catalina !
la 02.01.2020, 19:40
Multam, Lau !
la 02.01.2020, 19:49
Felicitări! Arată foarte bine macaronșii tăi! Eu încă nu am avut curajul să-i pregătesc, deși sunt pe lista de așteptare. La mulți ani și la cât mai multe rețete delicioase!
la 02.01.2020, 19:50
Multam, Oana !
la 02.01.2020, 20:46
Foarte frumos!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking