Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
2 Ian 2020 | 886 vizualizari
Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Despre macarons, ca despre aia 7 ani pe aici sunt de belea cu multe si marunte, ca la shaorma. Deci revin si zic cate ceva despre macaronsii astia, e o prima tentativa, nu sunt chiar marfa prima din multe motive, unul este acela ca mi-am facut singura faina de migdale si nu a fost foarte fina, atat am putut cu ce am avut la indemana, dar ma declar multumita, au un gust foarte bun. Probabil ca exersand si descoperindu-le toate secretete ajungi la perfectiune, desi nu-mi place perfectul perfect, ma repet, dar asta-i adevarul, imi plac preparatele mai ''umane'' daca pot spune asa, nu sa arata ca si cum au fost scoase dintr-o matrita perfecta, fiecare cu nebuneala sa....:D In fine, mie imi plac sunt ai mei si daca nu-ti place privitorule ai alternative.....te muti ''la alta masa''.....Bunatati de Craciun

Ingrediente

  • Macarons
  • 110 g albusuri- tinute la frigider 2-3 zile sau chiar mai mult ( asa am citit, asa va zic)
  • 130 g zahar tos
  • 100 g faina migdale
  • 130 g zahar pudra
  • colorant ( poti sa-i lasi si albi)
  • Crema
  • 100 g ml smantana pentru frisca
  • 200 g cicolata alba
  • 30 g faina de migdale

Mod de preparare

Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea ferma, se adauga colorantul ( neaparat sa fie pudra sau gel ). Zaharul farin si faina de migdale se dau prin sita, apoi se incorporeaza in bezea cu miscari lente de jos in sus prin impachetari, pana obtinem o compozitie care curge fara intreruperi. Se pune compozitia intr-un posh cu dui rotund, eu am niste folii de silicon speciale care au niste cercuri deja formate, asa ca mi-a fost usor sa le fac aproape egale pe toate, se pot pune si pe hartie de copt, pe cei mai mari i-am pus pe hartie de copt. Se bate tava de cateva ori sa iasa eventualele bule de aer, se lasa la uscat pana nu mai sunt lipiciosi, i-am lasat mai mult de 1 ora. Am incins cuptorul electric la 150 grade C la functia cu ventilatia, am bagat tava la cuptor si am lasat cca 13 min .Se scoate tava de la cuptor , se lasa sa se racesca, apoi se scot cu ajutorul unei spatule. Ai mei, unii ai iesit mai ciufuliti si i-am mancat repede sa nu-i vada nimeni...:D....Cred ca daca faina de migdale era mai fina ieseau si macaronsii mai fini, delicati, parca au iesit mai ''buburosi'', nu foarte netezi, dar nu se vede din avion.

Crema : Ciocolata rupta in bucati impreuna cu smantana pentru frisca pe baie de aburi, pana ce se topeste ciocolata, apoi se da la congelator sa se intareasca, se scoate din congelator si se mixeaza bine, am adaugat si faina de migdale care mi-a ramas si am omogenizat, apoi am pus cu o spatula mica un strat de crema pe macarons si i-am lipit 2 cate 2. Cica sunt mai deliciosi dupa ce au stat la frigider  48 de ore intr-un vas acoperit. Daca ai rabdare sa astepti....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Macarons si 7 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Retete similare

Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos

Postat de simona72

Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns...

Citeste continuarea

Strudel cu prune

Postat de timea

Strudel cu prune

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.01.2020, 11:44
La multi ani si cat mai multi ani de bucataras!
la 02.01.2020, 12:02
De la mine se vad perfecti! Gustul sigur e unul delicios. Ma gandesc serios sa incerc si eu sa-i fac, sa vad daca imi ies! Bravo, Cleme! La multi ani de bucataras!
la 02.01.2020, 12:08
La multi ani!
la 02.01.2020, 12:11
Bravo pentru curaj! Au iesit foarte bine pentru prima data! Eu am renuntat dupa singura incercare nereusita P.S. vezi ca vreau si de-astea la comanda si entremet
la 02.01.2020, 12:14
Unde ai gasit coloranti? ca vreau si eu....

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking