Ingrediente
- Macarons
- 110 g albusuri- tinute la frigider 2-3 zile sau chiar mai mult ( asa am citit, asa va zic)
- 130 g zahar tos
- 100 g faina migdale
- 130 g zahar pudra
- colorant ( poti sa-i lasi si albi)
- Crema
- 100 g ml smantana pentru frisca
- 200 g cicolata alba
- 30 g faina de migdale
Mod de preparare
Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea ferma, se adauga colorantul ( neaparat sa fie pudra sau gel ). Zaharul farin si faina de migdale se dau prin sita, apoi se incorporeaza in bezea cu miscari lente de jos in sus prin impachetari, pana obtinem o compozitie care curge fara intreruperi. Se pune compozitia intr-un posh cu dui rotund, eu am niste folii de silicon speciale care au niste cercuri deja formate, asa ca mi-a fost usor sa le fac aproape egale pe toate, se pot pune si pe hartie de copt, pe cei mai mari i-am pus pe hartie de copt. Se bate tava de cateva ori sa iasa eventualele bule de aer, se lasa la uscat pana nu mai sunt lipiciosi, i-am lasat mai mult de 1 ora. Am incins cuptorul electric la 150 grade C la functia cu ventilatia, am bagat tava la cuptor si am lasat cca 13 min .Se scoate tava de la cuptor , se lasa sa se racesca, apoi se scot cu ajutorul unei spatule. Ai mei, unii ai iesit mai ciufuliti si i-am mancat repede sa nu-i vada nimeni...:D....Cred ca daca faina de migdale era mai fina ieseau si macaronsii mai fini, delicati, parca au iesit mai ''buburosi'', nu foarte netezi, dar nu se vede din avion.
Crema : Ciocolata rupta in bucati impreuna cu smantana pentru frisca pe baie de aburi, pana ce se topeste ciocolata, apoi se da la congelator sa se intareasca, se scoate din congelator si se mixeaza bine, am adaugat si faina de migdale care mi-a ramas si am omogenizat, apoi am pus cu o spatula mica un strat de crema pe macarons si i-am lipit 2 cate 2. Cica sunt mai deliciosi dupa ce au stat la frigider 48 de ore intr-un vas acoperit. Daca ai rabdare sa astepti....:D
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Macarons si 7 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
|