Ingrediente
- 400-500 grame mălai grisat
- 500 ml lapte dulce
- 4 linguri de smântână
- 300 grame brânză dulce
- 100 grame unt
- 250 grame zahăr tos
- 2 ouă
- 4 linguri de făină albă
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Se amestecă bine brânza dulce cu smântâna, ouăle, zahărul, sarea, bicarbonatul și untul topit. Peste această compoziție, se toarnă laptele și apoi se adaugă mălaiul și făina, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe. Compoziția trebuie să fie lichidă, dar mai consistentă.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și se dă la cuptor, la foc mic. Când este rumenită și uscată pe toată suprafața tăvii (pe mijlocul tăvii se întărește cel mai greu), scoateți alivanca din cuptor și, după ce se răcorește puțin, o tăiați și o serviți caldă, cu 1-2 linguri de smântână, iaurt sau dulceață.
Din aceste ingredinte, iese o tavă mare, dar dacă doriți doar să încercați rețeta, puteți să înjumătățiți ingredientele. De regulă, mălaiul se taie în pătrățele, sau în felii ca de tort, dacă se pune la copt într-un vas rotund. Eu le-am tăiat, de această dată, sub formă de inimioare, ca să le dau un aspect mai drăguț.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert malai dulce (Alivenci)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|