Desert melci cu biscuiti si ciocolata

Postat de antici_gabytza in Prajituri
13 Noi 2018 | 3484 vizualizari
Desert melci cu biscuiti si ciocolata

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • lapte
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • umplutura
  • 300 g biscuiti
  • ciocolata
  • uns
  • 1 ou
  • miere de albine
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Pregatim maiaua din drojdie cu 50 ml lapte caldut si 50 g zahar. Faina o amestecam cu sarea si restul de zahar. Facem o gaura in mijloc, punem ouale batute impreuna cu untul topit, esenta si cu maiaua de drojdie. Incepem sa framantam si mai adaugam lapte caldut daca e nevoie pana rezulta un aluat nelipicios. La sfarsit adaugam 2 linguri de ulei si mai framantam 1 min dupa care dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Luam o bucata din aluat si il intindem intr-o foie nu foarte groasa. Ungem foaia cu ciocolata care a stat la temperatura camerei, iar deasupra presaram biscuitii pisati. Incepem sa rulam foaia cat mai strans. Procedam la fel si cu restul de aluat.

Dupa care luam fiecare rulou si il taiem feliute de cca 1,5 cm latime. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat cu distante intre ele. Le ungem cu ou si dam la cuptor pana se auresc.

Dupa ce le scoatem de la cuptor, le ungem cu miere si le pudram cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu biscuiti si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...

Citeste continuarea

Tarta cu prune

Postat de Irina

Tarta cu prune

Am navigat o vreme printre retetele voastre de tarte cu prune, care de care mai buna. O vreme am salivat, dupa care am pus mana sa-mi fac si eu... si de atunci nu ma mai opresc! :)) Reteta asta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2018, 18:18
Buni, tare buni!
la 15.11.2018, 18:25
Ce bine arata!
la 15.11.2018, 18:55
buniii
la 15.11.2018, 19:00
la 15.11.2018, 19:48

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking