Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara

Postat de lucy2002 in Dulciuri
9 Dec 2019 | 2088 vizualizari
Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara

Un desert simplu, rapid si delicios!

Ingrediente

  • 400 gr foitaj decongelat
  • 150 gr nuci
  • 30-40 grame stafide
  • un pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 ou
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place)

Intindem foaia de foitaj si presaram peste foaie amestecul de mai sus.

Rulam foaia sul si o taiem de 2 -3 cm. Asezam bucatile de foitaj intr-o tava cu hartie de copt , le ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pentru 25-30 minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se presara cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pancakes cu mere si alune

Postat de mirela0911

Pancakes cu mere si alune

Inr-un bol, se mixeaza bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul, apoi laptele. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste oua. Se adauga si scortisoara si se...

Citeste continuarea

Pachetele cu urda si stafide

Postat de mirela0911

Pachetele cu urda si stafide

Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa creasca. Intr-un bol incapator se cerne faina, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2019, 23:16
la 09.12.2019, 23:26
Tare buni și aromați...!
la 09.12.2019, 23:28
la 09.12.2019, 23:30
Si la ora aceasta as manca vreo doi )
la 09.12.2019, 23:44
Mihaela

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking