Desert mendiants cu ciocolata

Postat de ctlina in Dulciuri
3 Feb 2018 | 1912 vizualizari
Desert mendiants cu ciocolata

Mendiants sunt discuri din ciocolata garnisite cu 4 fructe seci sau confiate. Fructele folosite inițial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani și migdalele pentru Dominicani. Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite ; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mendiants-cu-ciocolata.html

Ingrediente

  • 200 g de ciocolata de couvertura cu lapte - Venezuela 43%
  • decor:
  • alune de pădure intregi
  • mango uscata
  • fructe de padure Goji 
  • ornamente din zahar

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor. 

Topiti ciocolata la bain-marie.

Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. 

Puneți cu o lingura pe o foaie din din silicon sau pe hârtie de pergament, discuri de ciocolată cu un diametru de 4- 5 cm. 

Decorați și lăsați-le să se cristalizeze într-un loc răcoros. 

Dezlipiti si serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mendiants cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cornulete cu mere si nuci

Postat de mirela0911

Cornulete cu mere si nuci

Blatul: Se pune faina intr-un  bol , si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin  lapte caldut. Se lasa sa dospeasca...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de pere

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu crema de pere

Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem cu telul,apoi galbenusurile,unul cate unul si uleiul ca la maioneza.Adaugam nuca,faina,praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2018, 09:16
la 03.02.2018, 09:20
Ce frumușei și dichisiți sunt "cerșetorii" ăștia...! Și ce nume au...! Probabil pentru că erau făcuți pentru cei săraci, de către călugării francezi ai celor 4 ordine, cu ciocolată menaj... Bună idee de urmat!
la 03.02.2018, 09:34
Interesant!
la 03.02.2018, 09:44
la 03.02.2018, 10:42
arata grozav!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking