Desert mendiants cu ciocolata

Postat de ctlina in Dulciuri
3 Feb 2018 | 1912 vizualizari
Desert mendiants cu ciocolata

Mendiants sunt discuri din ciocolata garnisite cu 4 fructe seci sau confiate. Fructele folosite inițial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani și migdalele pentru Dominicani. Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite ; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mendiants-cu-ciocolata.html

Ingrediente

  • 200 g de ciocolata de couvertura cu lapte - Venezuela 43%
  • decor:
  • alune de pădure intregi
  • mango uscata
  • fructe de padure Goji 
  • ornamente din zahar

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor. 

Topiti ciocolata la bain-marie.

Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. 

Puneți cu o lingura pe o foaie din din silicon sau pe hârtie de pergament, discuri de ciocolată cu un diametru de 4- 5 cm. 

Decorați și lăsați-le să se cristalizeze într-un loc răcoros. 

Dezlipiti si serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mendiants cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chec trufa de ciocolata

Postat de RuxyRux

Chec trufa de ciocolata

Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am...

Citeste continuarea

Budinca cu branza si sos de capsuni

Postat de Irina

Budinca cu branza si sos de capsuni

Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom.  Am uns vasele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2018, 09:16
la 03.02.2018, 09:20
Ce frumușei și dichisiți sunt "cerșetorii" ăștia...! Și ce nume au...! Probabil pentru că erau făcuți pentru cei săraci, de către călugării francezi ai celor 4 ordine, cu ciocolată menaj... Bună idee de urmat!
la 03.02.2018, 09:34
Interesant!
la 03.02.2018, 09:44
la 03.02.2018, 10:42
arata grozav!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking