Desert placinte cu branza dulce

Postat de privatelaura in Dulciuri
14 Noi 2017 | 13210 vizualizari
Desert placinte cu branza dulce

Cand eram copil, aveam o cunostinta care vindea placinte cu branza. Le facea prajite, insa erau atat de bune si mi-au ramas in minte multi ani. Piticii mei mananca cu mare pofta o placinta buna, fie ca e cu mere, cu branza sau cu alta umplutura, insa prefer sa le fac la cuptor. Mi se pare mai comod de copt. Sper sa va placa si voua, sunt tare gustoase, plus ca nu am folosit zahar in compozitia de branza, ci un alt ingredient mai usor si mai bun.

Ingrediente

  • aluat
  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar brut (pt drojdie)
  • un praf sare
  • umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 4 lg smantana grasa
  • 50 - 60 ml sirop de artar
  • coaja de lamaie (bio)
  • 3 oua
  • 2-3 lg gris
  • pentru uns:
  • 1 ou

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat trebuie pastrate la temperatura camerei ca sa nu fie reci cand le folosim.

Se pune drojdia cu o lingurita de zahar intr-un castronel cu 50 ml apa calduta (nu fierbinte). Se lasa sa se activeze maiaua.

Intre timp, se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face un locas in mijoc, se adauga drojdia si se amesteca foarte usor, dupa care se adauga ouale, laptele caldut. Se framanta usor, cu mana, pana se omogenizeaza si se obtine un aluat elastic, deloc lipicios. Se acopera cu un stergar curat si se lasa deoparte, la dospit.

Eu pornesc cuptorul in acest moment, la foc mic si asez castronul cu aluat deasupra aragazului. Caldura acestuia ca fi numai potrivita pentru dospirea aluatului.

Intr-un vas, se faramiteaza branza de vaci, se adauga smantana, ouale, siropu de artar si coaja de lamaie rasa. Se omogenizeaza energic cu o lingura, apoi se adauga grisul si se amesteca de 2-3 ori. Compozitia se da la rece pana in momentul utilizarii.

Odata dospit, aluatul se transfera pe un blat infainat, se portioneaza dupa preferinte si se intinde in discuri potrivite, nu foarte groase, dar nici foarte subtiri. Intr-una din jumatatea fiecarui disc de aluat, se asaza 1-2 lg cu compozitie de branza, se acopera cu cealalta jumatate de aluat si se preseaza marginile cu o furculita.

Fiecare placinta se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt si se mai lasa la cald.

Inainte de a pune placintele la copt in cuptor, se ung cu ou batut.

Se coc la 170 grade C, aproximativ 25- 30 minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot, se ung repede cu apa fierbinte, apoi se acopera cu un stergar curat si se lasa la termperat.

Dupa ce s-au racit de tot, se pot pudra cu zahar.

Sunt foarte gustoase, se pot lua la pachet si chiar savura la micul dejun alaturi de o cana cu lapte sau cu ceai.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de Constelatialeu

Desert pariziene cu branza dulce

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit...

Citeste continuarea

Desert placinte trandafir, cu branza dulce

Postat de RODIMUR

Desert placinte trandafir, cu branza dulce

Se face un aluat elastic, potrivit de moale, din făină, drojdie, gălbenușuri, zahăr, vanilie, coaja rasă de lămâie, laptele cald și esența de rom. Când toate ingredintele au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2017, 15:03
servesc si eu una ca tare bune sunt calde
la 14.11.2017, 15:09
Lau, tie iti da doua
la 14.11.2017, 16:16
Vai ce bunute!
la 14.11.2017, 16:35
)))))
la 14.11.2017, 16:35
Arata nemaipomenit!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking