Desert pariziene cu branza dulce

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
24 Sep 2020 | 2707 vizualizari
Desert pariziene cu branza dulce

Aveam putina branza dulce si niste urda dulce, m-am sucit, m-am rasucit si mi-am amintit ca salvasem o reteta de pariziene de la bucataras Corina ( nemtoaica ):))))))), asa ca mi-am bagat nasul la reteta ei, recunosc ca n-am respectat-o 100% ca am naturelul simtitor si fac cam ce vreau eu....

Ingrediente

  • cca 500 g faina
  • 1 ou
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt cu 80% grasime
  • 1 pliculet drojdie uscata ( 7 g )
  • 1 lingurita cu coaja de lamaie cu zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 250 g urda dulce
  • 200 g branza dulce
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura gris
  • 4 linguri zahar
  • Pt. uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit impreuna cu zaharul si untul. Oul l-am pus intr-un castronel si l-am batut bine apoi am turnat amestecul de lapte unt si zahar, incalzite, am omogenizat bine. Ingredientele lichide le-am turnat peste cele solide si am framantat bine, am obtinut un aluat molicel dar care nu se lipeste. Am acoperit castronul cu un servet si am lasat la creasca , la loc caldut, cca 1 ora . Dupa ce a crescut am impartit aluatul in 10 bile aproximativ egale ( eu le-am cantarit , cca 95 g o bila). AM lasat bilele la crescut inca 10 min.

Umplutura: Intr-un castron am amestecat branza dulce cu urda, am adaugat zaharul, cele 2 oua si albusul, zaharul vanilat si un pic de sare. Pentru ca mi s-a parut ca e cam moale umplutura am adaugat si o lingura de gris, am omogenizat bine.

Dupa ce au trecut cele 10 min, am luat fiecare bila in parte si am intins-o intr-un dreptunghi, am intins umplutura ( cca 73 g ) in parte superioara, in partea inferioara am facut crestaturi de cca 1 deget lungime si 1 deget latime. Am rasucit aluatul peste umplutura, am presat cu degetul marginea si am continuat sa rasucesc peste partile crestate, am curbat cornul format si l-am asezat in tava. Am procedat asa pana am format toate cele 10 bile. Am lasat la crescut 10 min apoi am uns cu galbenus de ou amestecat cu unt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25 min , pana incepe sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert pariziene cu branza dulce

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de RODIMUR

Desert pariziene cu branza dulce

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2020, 21:07
Bune!
la 24.09.2020, 21:26
la 24.09.2020, 21:52
Bune, am zis ca fac si eu, timp sa gasesc...
la 24.09.2020, 21:55
Bună seara!
la 24.09.2020, 22:18
Bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking