Desert pariziene cu branza dulce

Postat de GeorgianaGrigorescu in Dulciuri
16 Iul 2018 | 2946 vizualizari
Desert pariziene cu branza dulce

Pentru ca ne-au placut foarte mult parizienele cu mere, am incercat si cu branza dulce. La fel de bune. Din ciclul retetelor demult nescrise.

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • esenta lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta lamaie
  • 100 g zahar
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai folosit faina cand am impaturit parizienele.

Pana a crescut coca, am pregatit umplutura de branza. Am amestecat oul cu branza, zaharul si zaharul vanilat. Puteti adauga putin gris daca iese compozitia mai subtire.

Cand a crescut aluatul, l-am impartit in bilute. Am intins fiecare biluta incercand sa obtin un patrat, am asezat cate o lingura zdravana din compozitia de branza pe o margine a patratului, latura opusa celei pe care am pus branza am taiat-o in fasii, am rulat aluatul peste branza, apoi si fasiile taiate.

Am mai lasat sa creasca 15 minute, le-am uns cu oul batut, le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul incins, aproximativ 20 minute, pana s-au rumenit.

Inainte de a le servi le pudram. Sunt minunate calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de Constelatialeu

Desert pariziene cu branza dulce

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de RODIMUR

Desert pariziene cu branza dulce

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2018, 20:11
Wow! Cum arata!
la 16.07.2018, 20:22
Foarte bune cu brânză dulce!
la 16.07.2018, 20:23
Si daca nu vedeam sectiunea, se cunoaste din poza principala ca ti-au iesit tare pufoase
la 16.07.2018, 20:32
Delicioase, ca la cum arata sigur sunt foarte pufoase !
la 16.07.2018, 20:51
Ce faine-s!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking