Ingrediente
- 600 g faina
- 2 oua
- 70 g zahar
- 300 ml lapte
- 50 ml ulei
- un plic drojdie uscata
- esenta lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- 300 g branza dulce de vaci
- 1 ou
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta lamaie
- 100 g zahar
- 1 ou pentru uns
- zahar pudra
Mod de preparare
Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai folosit faina cand am impaturit parizienele.
Pana a crescut coca, am pregatit umplutura de branza. Am amestecat oul cu branza, zaharul si zaharul vanilat. Puteti adauga putin gris daca iese compozitia mai subtire.
Cand a crescut aluatul, l-am impartit in bilute. Am intins fiecare biluta incercand sa obtin un patrat, am asezat cate o lingura zdravana din compozitia de branza pe o margine a patratului, latura opusa celei pe care am pus branza am taiat-o in fasii, am rulat aluatul peste branza, apoi si fasiile taiate.
Am mai lasat sa creasca 15 minute, le-am uns cu oul batut, le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul incins, aproximativ 20 minute, pana s-au rumenit.
Inainte de a le servi le pudram. Sunt minunate calde, dar si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|