Desert pariziene cu branza dulce

Postat de RODIMUR in Prajituri
16 Ian 2018 | 4613 vizualizari
Desert pariziene cu branza dulce

Primele pariziene pe care le fac sunt cu brânză dulce, pentru că aceasta este umplutura care place mai mult, la modul general. Pentru că este mai naturală, mai sănătoasă și mai hrănitoare. Dar nu mă voi opri la acest gen de pariziene. Deja am în plan altceva...   Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 16 pariziene de dimensiuni medii.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 grame de făină albă
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 250 ml lapte cald
  • 2 ouă
  • 50 grame de unt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • făină pentru modelat
  • Pentru umplutură:
  • 300 grame brânză dulce de vaci
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 2 plicuri de vanilie
  • 1-2 linguri de făină albă
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns
  • semințe de susan

Mod de preparare

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața vasului și se începe prepararea aluatului.

Se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, până ce se dizolvă drojdia. Se toarnă lapte cald, puțin câte puțin și se încorporează făina. Se adaugă untul și se frământă aluatul până la uniformizarea aluatului, care trebuie să fie elastic și nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un prosop curat și se lasă la căldură, ca să dospească, departe de curenții de aer rece.

Între timp se pregătește umplutura. Se amestecă bine brânza dulce de vaci cu oul, vanilia și zahărul, până ce acest ingredient din urmă se dizolvă complet. În funcție de densitatea umpluturii se adaugă 1-2 linguri de făină albă, în așa fel încât umplutura să fie bine legată și nu moale.

Când aluatul și-a dublat volumul, se pune pe planșeta înfăinată și se mai frământă puțin, cu făină suficientă, ca să mai cedeze din volum și să devină mai ferm, să fie mai ușor de prelucrat.

Se împarte aluatul în 16 bucăți din care se vor face niște biluțe.

Se ia prima biluță și se întinde o foaie ovală, de forma unei mâini, cu degetele întinse. Cu un cuțit, se crestează aluatul pentru a forma "degetele" acestei mâini din aluat și apoi se iau 1-2 lingurițe de umplutură și se pun în partea unde ar fi "încheietura mâinii". Se rulează aluatul, dinspre părțile laterale, mai întâi, pentru ca umplutura să nu se împrăștie și apoi înspre capetele "degetelor", care se vor poziționa frumos în jurul ruloului format (ca în pozele atașate).

Se pune pariziana într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și se continuă formarea celorlalte, până la epuizarea aluatului.

Se mixează bine un ou și se ung parizienele cu el, după care se presară semințe de susan.

Se dă tava la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Când parizienele s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se oprește focul.

 

Parizienele sunt bune atât calde, cât și reci, simple, sau cu un pahar cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de Constelatialeu

Desert pariziene cu branza dulce

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert pariziene cu branza dulce

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 17.01.2018, 00:09
la 17.01.2018, 00:27
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 17.01.2018, 07:14
Bune, buneeee!
la 17.01.2018, 07:18
Delicioase!
la 17.01.2018, 08:22
Minunate!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking