Desert pariziene cu branza dulce

Postat de GeorgianaGrigorescu in Dulciuri
16 Iul 2018 | 2965 vizualizari
Desert pariziene cu branza dulce

Pentru ca ne-au placut foarte mult parizienele cu mere, am incercat si cu branza dulce. La fel de bune. Din ciclul retetelor demult nescrise.

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • esenta lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta lamaie
  • 100 g zahar
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai folosit faina cand am impaturit parizienele.

Pana a crescut coca, am pregatit umplutura de branza. Am amestecat oul cu branza, zaharul si zaharul vanilat. Puteti adauga putin gris daca iese compozitia mai subtire.

Cand a crescut aluatul, l-am impartit in bilute. Am intins fiecare biluta incercand sa obtin un patrat, am asezat cate o lingura zdravana din compozitia de branza pe o margine a patratului, latura opusa celei pe care am pus branza am taiat-o in fasii, am rulat aluatul peste branza, apoi si fasiile taiate.

Am mai lasat sa creasca 15 minute, le-am uns cu oul batut, le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul incins, aproximativ 20 minute, pana s-au rumenit.

Inainte de a le servi le pudram. Sunt minunate calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de Constelatialeu

Desert pariziene cu branza dulce

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de RODIMUR

Desert pariziene cu branza dulce

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2018, 20:11
Wow! Cum arata!
la 16.07.2018, 20:22
Foarte bune cu brânză dulce!
la 16.07.2018, 20:23
Si daca nu vedeam sectiunea, se cunoaste din poza principala ca ti-au iesit tare pufoase
la 16.07.2018, 20:32
Delicioase, ca la cum arata sigur sunt foarte pufoase !
la 16.07.2018, 20:51
Ce faine-s!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking