Ingrediente
- 2 mere
- 6 cuburi de ciocolata
- seminte asortate
- fulgi de ovaz
- 1 jumatate de portocala
- 1 lingura gem de caise
- 2 linguri pulpa de mere
- scortisoara
- Decor:
- topping de ciocolata
Mod de preparare
Spalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa folosim o parte din ea pentru umplutura.
Intr-un bol, punem semintele si fulgii de ovaz, portocala taiata cubulete, cuburile de ciocolata tocate marunt, 2 linguri din pulpa de mere, 1 lingura gem de caise si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam cu o lingura. Adaugam cate 3 linguri de compozitie in fiecare mar. Punem capacelul peste compozitia pusa in mere.
Punem merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le introducem in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, pana merele sunt moi. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute la temperatura camerei. Dam la o parte capacelele, apoi punem ciocolata topita peste mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|