Desert mere umplute cu nuci

Postat de oanapl in Dulciuri
27 Iun 2021 | 2281 vizualizari
Desert mere umplute cu nuci

Ingrediente

  • 10 mere
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 linguri cacao pudra
  • 1 lingura margarina
  • 7 linguri zahar
  • 100 g nuci
  • 10 linguri apa

Mod de preparare

Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele marunte. Pui in interiorul merelor zahar amestecat cu scortisoara si nuca. Asezi merele intr-o tava unsa cu putin ulei si le dai la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Le verifici si cand sunt moi, le scoti din cuptor si din tava si le lasi sa se raceasca. Din 10 linguri de apa, 7 linguri de zahar, 2 linguri de cacao si o lingura de margarina pregatesti siropul pe care il fierbi aproximativ 15 minute si il adaugi peste mere. In locul siropului se poate folosi o ciocolata, care se topeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere umplute cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Postat de privatelaura

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Se încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte. Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Postat de oanapl

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2021, 23:33
la 28.06.2021, 06:17
la 28.06.2021, 07:05
la 28.06.2021, 08:24
la 28.06.2021, 10:18

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking