Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Postat de oanapl in Prajituri
9 Mar 2017 | 3815 vizualizari
Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Va invit sa incercati acest desert delicios cu mere. Eu am folosit o tava cu diametru de 23 cm si a fost cat pe ce sa ramana merele neacoperite. Va sfatuiesc sa folositi fie o tava mai mica (de 20 cm), fie sa mariti cantitatile de ingrediente, daca aveti o tava mare. Pentru aceasta reteta delicioasa, m-am inspirat de la Merisor, careia ii multumesc pentru idee.   

Ingrediente

Ingrediente (tava 20cm):

  • blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 120 ml ulei
  • 200 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g faina
  • esenta de lamaie
  • umplutura:
  • 8 mere micute, acrisoare
  • nuci
  • stafide

Mod de preparare

Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular, pentru a nu se lasa compozitia.
La final, adaugi esenta si faina in ploaie.

Pentru umplutura: speli si stergi bine merele, iar cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit (sau cu ustensila speciala), scoti cotoarele.
Tapetezi cu hartie de copt fundul unei tavi cu pereti detasabili si ungi peretii cu unt, asezi merele in tava si umpli interiorul acestora cu bucatele de nuci amestecate cu stafide.
Rastorni compozitia de blat peste ele si nivelezi.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasi sa se raceasca prajitura in tava dupa care o transferi / rastorni pe platou. Daca doresti, poti sa intinzi deasupra cateva linguri de gem de caise/ capsuni / zmeura etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si mere umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prăjitura Rudy

Postat de diaconta

Prăjitura Rudy

Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura. Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat...

Citeste continuarea

Tartă cu mere după o rețetă veche

Postat de Zamfira

Tartă cu mere după o rețetă veche

Curățăm merele de coajă, scoatem cotoarele și le tăiem bucățele mici. Punem merele într-o crăticioară, adăugăm cele 3 linguri de apă și lăsăm să fiarbă 5 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2017, 12:46
Buna prajitura . o vreau si eu
la 09.03.2017, 13:23
la 09.03.2017, 14:41
la 09.03.2017, 17:32
la 09.03.2017, 20:20
Minunata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking