Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Postat de oanapl in Prajituri
9 Mar 2017 | 3823 vizualizari
Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Va invit sa incercati acest desert delicios cu mere. Eu am folosit o tava cu diametru de 23 cm si a fost cat pe ce sa ramana merele neacoperite. Va sfatuiesc sa folositi fie o tava mai mica (de 20 cm), fie sa mariti cantitatile de ingrediente, daca aveti o tava mare. Pentru aceasta reteta delicioasa, m-am inspirat de la Merisor, careia ii multumesc pentru idee.   

Ingrediente

Ingrediente (tava 20cm):

  • blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 120 ml ulei
  • 200 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g faina
  • esenta de lamaie
  • umplutura:
  • 8 mere micute, acrisoare
  • nuci
  • stafide

Mod de preparare

Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular, pentru a nu se lasa compozitia.
La final, adaugi esenta si faina in ploaie.

Pentru umplutura: speli si stergi bine merele, iar cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit (sau cu ustensila speciala), scoti cotoarele.
Tapetezi cu hartie de copt fundul unei tavi cu pereti detasabili si ungi peretii cu unt, asezi merele in tava si umpli interiorul acestora cu bucatele de nuci amestecate cu stafide.
Rastorni compozitia de blat peste ele si nivelezi.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasi sa se raceasca prajitura in tava dupa care o transferi / rastorni pe platou. Daca doresti, poti sa intinzi deasupra cateva linguri de gem de caise/ capsuni / zmeura etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si mere umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu gem si nuca

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem si nuca

Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma....

Citeste continuarea

Prajitura saseasca cu branza dulce

Postat de cris2711

Prajitura saseasca cu branza dulce

Intr-o oala de 3 l se pune laptele la fiert,cand fierbe se adauga grisul ,rand pe rand,fara sa se formeze cocoloase.Se pune si o priza de sare si se adauga si 2 linguri de zahar. Se unge tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2017, 12:46
Buna prajitura . o vreau si eu
la 09.03.2017, 13:23
la 09.03.2017, 14:41
la 09.03.2017, 17:32
la 09.03.2017, 20:20
Minunata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking