Desert Meringue cu crema mousseline si afine
Postat de RODIMUR in Prajituri 15 Apr 2020 | 2668 vizualizari
Această rețetă este rezultatul invers al memoriei involuntare, adică am plecat în căutarea unui gust de altădată, nu a timpului pierdut...
Îmi amintesc de o prăjitură excelentă, savurată în copilărie, o prăjitură de formă ovală, din bezea, cu o cremă bună, roz, cu gust de zmeură. Am încercat acum să ajung măcar parțial la gustul de odinioară, ca să simt cel puțin bezeaua combinată cu o cremă delicioasă. Țin minte că se numea ”meringue” și numele ei exotic, care m-a fascinat, mi-a întipărit-o în minte, pentru totdeauna, mai ales că la vremea aceea nu știam prea multe nici despre prepararea prăjiturilor, nici despre limba franceză.
Cum nu-mi plac coloranții artificiali (chiar dacă, pentru profit, sunt numiți ”alimentari”) am rămas deocamdată la această delicioasă cremă mousseline, de altă culoare decât aceea din trecut și cu alt gust. Când vremurile vor fi mai prielnice căutărilor de ingrediente necesare, nu ca acum, în pandemie, sper să reușesc o prăjitură exact ca în amintirile mele de odinioară.
Trebuie să mai precizez că totuși era o prăjitură de cofetărie, pentru că pe vremea aceea, comerțul scotea bani cinstiți pe produse din ingrediente de calitate, fără intenția de a ne ”aburi”, ca să scoată un profit nemeritat.
Inapoi la reteta
|