Mai întâi se fac formele de bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă zahărul pudră și vanilia, puțin câte puțin, continuând mixarea, până ce compoziția se leagă din ce în ce mai bine. Se adaugă zeama de lămâie și coaja răzuită de limetă, iar când compoziția de bezea este bine legată și lucioasă, se adaugă amidonul alimentar, pentru ultimele două minute de mixare.
Se desenează, cu un tipar de carton, forme ovale pe hârtia de copt întinsă în tavă, iar cu poșul umplut cu bezea se fac formele de prăjitură.
Se dă tava la cuptor, la temperatură foarte mică, pentru cel puțin 75 de minute. Pe timpul coacerii, se lasă deschisă ușa de la cuptor.
Între timp se face crema mousseline. Se amestecă îngredientele uscate (zahărul, vanilia și amidonul). Se adaugă cele două gălbenușuri și apoi laptele. Se mixează pentru topirea zahărului și se dă crăticioara la bain-marie, la foc mic. Se amestecă întruna, ca să nu se lipească de fundul vasului, până ce se îngroașă compoziția.
Când compoziția este bine legată, se ia de pe foc și se lasă să se răcorească, amestecându-se în ea, din când în când, ca să nu se formeze pojghiță.
Când compoziția s-a mai răcorit, se adaugă și se încorporează bine untul. Când crema s-a răcorit, se dă la frigider, până ce vor fi gata formele de bezea.
Când formele de bezea sunt gata, se scot din cuptor și se lasă să se răcească total.
Potriviți formele de bezea, două câte două și ajustați-le ușor, cu lama subțire a unui cuțit, pe cele care care vor sta la baza prăjiturii, ca să fie drepte.
Se umple cu cremă mousseline o formă de bezea, se decorează cu afine de pădure și se acoperă cu altă formă de bezea. Se procedează la fel, până ce se termină de umplut toate formele de bezea.
Se topește la bain-marie 25 grame de ciocolată cu lapte într-o lingură de ulei de alune de pădure și când se răcorește, se decorează prăjiturile.
Se dau la rece, până la consumare.