Desert mini boccelute cu branza si merisoare

Postat de mirela0911 in Dulciuri
12 Mar 2018 | 2423 vizualizari
Desert mini boccelute cu branza si merisoare

Au iesit tare bune, dar putine! Data viitoare fac portie dubla!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lg zahar
  • 1 ou
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 30 ml ulei
  • ~ 250-300 ml lapte
  • 250 g branza de vaci
  • 2-3 lg smantana
  • 3-4 lg zahar
  • 50 g merisoare
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia.

In restul de lapte caldut se pune zaharul si se amesteca pana se dizolva. Dupa ce a dospit drojdia, se adauga oul, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna si laptele cate putin si se amesteca. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit cel putin jumatate de ora.

Intre timp se amesteca branza, smantana, zaharul, esenta si merisoarele. Se omogenizeaza bine totul.

 Se intinde aluatul in foaie potrivit de subtire apoi se taie in patratele. Se pune pe fiecare patratica cate o lingurita din compozitia de branza apoi se impatura ca un plic, lipindu-se intre ele la capetele opuse. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca cca 15 minute.

Se ung cu oul batut apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini boccelute cu branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Postat de timea

Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia...

Citeste continuarea

Pariziene cu nutella

Postat de Sim0naWorld

Pariziene cu nutella

Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2018, 13:07
Îmi plac bocceluțele tale!
la 12.03.2018, 13:12
Asa este Mirela !!! ce-ibun se termina repede
la 12.03.2018, 13:14
O, ce bunatate!
la 12.03.2018, 13:17
Multumesc, Rodica!
la 12.03.2018, 13:17
Miha, cam da!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking