Punem untul la topit și îl lăsăm să se răcească.
Punem bicarbonatul în zeama de lămâie, să se activeze.
Spălăm bine piersicile și le transformăm în piure, cu ajutorul unui blender.
Dacă vreți le decojiți, eu am lăsat și coaja că e gustoasă.
În bolul mixerului, spargem cele două ouă, adăugăm un praf de sare și zahărul și le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm, în fir subțire, untul și mixăm în continuare, apoi pulpa de piersici, bicarbonatul stins și laptele.
Omogenizăm bine compoziția și adăugăm, treptat, făina cernută cu praful de copt.
Compoziția trebuie să fie mult mai groasă decât la clătitele clasice.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10-15 minute.
Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin unt sau ulei, o lăsăm să se încingă la foc mediu, așezăm forma de copt în ea( dacă avem, se poate și fără) și cu un polonic, punem compoziția de mini pancakes cu piersici, în compartimentele formei.
Le lăsăm 1 minut să se rumenească pe prima parte și întoarcem forma, dintr-o mișcare rapidă, pe partea cealaltă.
Forma are două brațe de care o luăm și o întoarcem rapid și cu mare grijă să nu cadă clătitele din ea.
Înainte de a întoarce forma, ne asigurăm că aluatul este ușor copt( întărit) și nu va curge când răsturnăm clătitele.
Mi s-au părut chiar de efect aceste mini pancakes cu piersici, iar forma este chiar utilă.
Se pot prepara și burgeri în ea, omlete și diverse chiftele de legume, budinci, etc.