Tarta cu prune si gem

Postat de RuxyRux in Dulciuri
19 Sep 2015 | 2495 vizualizari
Tarta cu prune si gem

Astazi va invit cu drag la una dintre cele mai delicioase tarte cu prune pe care le-am preparat vreodata! Un blat incredibil de bun, perfect as zice fara sa dau gres....iar in combinatie cu prune si gem de prune, de data asta facut de mama( cel mai bun din lume, stiti si voi cum e gemul mamei)....o minunatie delicioasa!

Ingrediente

Blat de tarta:

  • 230 gr unt gras( 85%)
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/ 2 plic praf de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • inca putina faina pentru infainat

Umplutura:

  • 1 borcan de gem de prune
  • 5 prune mari taiate in bucati
  • vanilie
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Intr-un vas larg pentru framantat dam untul rece pe razatoare, adaugam oul, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, faina si praful de copt stins cu lamaie si framantam pana vom omogeniza aluatul de tarta. Dam aluatul la rece pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de tarta si-l intindem pe o suprafata infainata si apoi il transferam in tava de tarta unsa cu unt.

Punem gemul uniform, apoi prunele taiate marunt. Stropim cu esenta de rom, presaram vanilie si apoi coacem tarta  la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade timp de 30 sau 35 de minute pana se rumeneste frumos.

Daca dorim ca tarta sa se taie bine, o vom lasa sa se raceasca complet la temperatura camerei.

Pudram tarta cu zahar pudra vanilat( optional) si o mancam cu pofta...este incredibila, va garantez!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

Postat de Ksenya

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de...

Citeste continuarea

Tarta cu 3 feluri de gem

Postat de RuxyRux

Tarta cu 3 feluri de gem

Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2015, 20:07
Delicioasa
la 19.09.2015, 20:11
Iti multumesc scumpa Adele!
la 19.09.2015, 20:36
Yamiiii!
la 19.09.2015, 20:40
Multumesc frumos Camelia!
la 19.09.2015, 20:44
Normal ca nu refuz niciodata asa ceva

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking