Ingrediente
Blat de tarta:
- 230 gr unt gras( 85%)
- 250 gr faina
- 1 ou
- 3 linguri zahar pudra
- 1/ 2 plic praf de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie
- coaja rasa de lamaie
- inca putina faina pentru infainat
Umplutura:
- 1 borcan de gem de prune
- 5 prune mari taiate in bucati
- vanilie
- esenta de rom
- zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare
Intr-un vas larg pentru framantat dam untul rece pe razatoare, adaugam oul, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, faina si praful de copt stins cu lamaie si framantam pana vom omogeniza aluatul de tarta. Dam aluatul la rece pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul de tarta si-l intindem pe o suprafata infainata si apoi il transferam in tava de tarta unsa cu unt.
Punem gemul uniform, apoi prunele taiate marunt. Stropim cu esenta de rom, presaram vanilie si apoi coacem tarta la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade timp de 30 sau 35 de minute pana se rumeneste frumos.
Daca dorim ca tarta sa se taie bine, o vom lasa sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Pudram tarta cu zahar pudra vanilat( optional) si o mancam cu pofta...este incredibila, va garantez!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|