Tarta cu 3 feluri de gem

Postat de RuxyRux in Dulciuri
25 Noi 2015 | 4475 vizualizari
Tarta cu 3 feluri de gem

In acest fel vom impaca cu siguranta toate gusturile :)))) unde mai pui ca-i delicioasa!

Ingrediente

Blat:

  • 300 g faina( plus pentru infainat)
  • 225 g unt(min.82%)
  • 150 g zahar pudra
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un ou mare
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • gem de caise
  • gem de prune
  • gem de capsuni

Pentru uns:

  • 1 ou micut
  • 1 lingura de lapte
  • un strop de vanilie

Mod de preparare

Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da la rece 30 de minute.

Dupa 30 de minute se imparte coca in doua, 3/4 vom folosi pentru baza blatului, iar un sfert pentru fasiile de deasupra ale gratarului.

Se intinde blatul de la baza, pe o suprafata bine infainata, la fel punem faina si pe sucitor,  se asaza apoi in forma unsa cu unt, se pune deasupra o foaie pergament pe care aranjam boabe de fasole( greutate) si se coace pentru 15 minute la 180 de grade.

Intre timp intindem foaia pentru gratar pe o suprafata bine infainata si cu rotita decupam fasiile.

Punem gemurile in forma pe baza de aluat, ne ajutam de un colt de farfurie( plastic) sa le separam, asezam fasiile decupate deasupra, le ungem cu ou batut cu lapte si vanilie si coacem tarta pana se rumeneste( 25 sau 30 de minute).

Racim tarta obligatoriu si apoi o transferam cu grija pe un platou, e foate fragila si se poate rupe usor, sau daca nu, o putem servi direct din tava.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu 3 feluri de gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni

Postat de Dya

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna...

Citeste continuarea

Desert caramele

Postat de mitinita

Desert caramele

Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2015, 22:15
Doar trei....
la 25.11.2015, 22:16
Lasa leusoara mea draga ca pui tu vreo sase )) ...pup si imbratisez!
la 25.11.2015, 22:18
Citesc maine, azi am postit. Ma bagi in boale, Rux!
la 25.11.2015, 22:19
Vai Irinuca )) fug zau asa )
la 25.11.2015, 22:26
Rup si eu un coltisor

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking