Desert mini savarine-reteta rapida

Postat de Bunica in Prajituri
25 Mai 2020 | 2191 vizualizari
Desert mini savarine-reteta rapida

Aluaturi de casa Savarinele ,un desert preferat in familia noastra!Am ales sa prepar reteta d-nei de 92 de ani,care a fost la emisiunea Chefi la cutite:))))).Prea au laudat-o cei trei chefi!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingura esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 400 ml. smantana pentru frisca 30%grasine
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g. gem de visine
  • Sirop
  • 400 ml. apa
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • rom dupa gust

Mod de preparare

Siropul

Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul.

Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul.

Se lasa sa se raceasca.

Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut o pasta.

Frisca

Smantana pentru frisca se mixeaza,cand incepe sa se lege adauga zaharul pudra si zaharul vanilat.

Mixeaza pana in momenul in care scoti telurile ,frisca sta mot.

Separam alusurile de galbenusuri.

Adauga un praf de sare peste albusuri ,apoi mixeaza pana obtii o bezea lucioasa.

Adauga  vanilia si zaharul in ploaie si mixeaza in continuare pana la topirea zaharului.

Galbenusurile se adauga cate unul mixand in continuare.

Inainte de a adauga faina pune coaja de lamaie rasa.

 

Scoate telurile mixerului .

Amesteca praful de copt cu faina .

Pune faina peste bezea amestecand de jos in sus cu ajutorul unei spatule sau lingura de lemn.

Unge formele de savarine sau briose cu ulei,pudreaza-le cu faina.

Pune aluatul in forme 3/4 din forma.

Da formele la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 de minute.

Scoate formele din cuptor si lasa sa se raceasca .

Se scot savarinele din forme.

Pune siropul intr-un vas cu gura larga,intr-un castron de preferinta,si introduci fiecare savarina in sirop rotind-o usor pentru a se insiropa.

Pune savarinele pe un platou si taie de la fiecare capacul.

Cu ajutorul unui poch am pus frisca intre capac si blatul savarinei.

Deasupra am uns cu pasta din gemul de visine .

Se lasa la rece 2-3 ore inainte de servire.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini savarine-reteta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si apoi zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se freaca...

Citeste continuarea

Negresa cu branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Negresa cu branza de vaci

Blatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu zaharul. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2020, 21:13
la 25.05.2020, 21:13
la 25.05.2020, 21:26
Bunătate...!
la 25.05.2020, 21:31
la 25.05.2020, 21:33
Aha, m-am prins, le-ai facut mini sa para mai multe....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking