Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Postat de Oana in Prajituri
19 Mai 2017 | 7481 vizualizari
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am decorat cu capsuni dulci si parfumate. Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

Ingrediente

  • Blat:
  • 60 gr unt
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 125 gr faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata alba:
  • 80 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 50 gr unt
  • 50 ml smantana lichida
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 300 gr capsuni pentru décor

Mod de preparare

 

 Cel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere, adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata, apoi las-o la racit. Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra, adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi ciocolata topita si racita. Pune crema la rece, pana pregatesti blatul pentru mini tarte.

 Fa o adancitura in castronul cu faina, adauga oul si untul la temperatura camerei. Pune zaharul pudra si un praf de sare, omogenizeaza usor si apoi framanta cu mana aluatul pana devine elastic. Nu trebuie framantat mult, doar cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Inveleste-l in folie de plastic si pune-l la frigider 10-15 minute. Astfel, se va intinde mai bine.

Intre timp, unge formele de mini tarte cu ulei si tapeteaza-le cu faina.

 Imparte aluatul in 6 parti egale si intinde fiecare foaie intre doua hartii de copt, ca sa-ti fie mai usor si sa nu mai adaugi faina.

Pune cate o foaie in fiecare forma si imbraca bine peretii, apoi taie aluatul in exces.

Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, ca sa nu se umfle prea tare, apoi pune in fiecare forma hartie de copt si umple-o cu boabe de fasole, linte sau orez. Astfel, in timpul coacerii, aluatul va pastra forma de tarta.

Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20 de minute, pana s-au rumenit usor pe margini, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

 Acum hai sa umplem tartele!

Pune cate 2-3 linguri de crema in fiecare tarta si decoreaza-le apoi cu felii de capsuni

 Poti sa le decorezi cu ce fructe vrei si sa le lasi apoi, putin la rece.

 

 

 

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Desert rulada cu ciocolata

Postat de timea

Desert rulada cu ciocolata

Crema:  Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand in vas pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,...

Citeste continuarea

Indiene

Postat de gaby_d

Indiene

Pregatim intai cojile Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor. Cu ajutorul unui posh spritam in tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2017, 18:54
Un rasfat dulce !!!!
la 19.05.2017, 19:01
frumoase
la 19.05.2017, 19:33
Vaaaai, dar ce desert delicios am primit in aceasta zi de vineri.
la 19.05.2017, 19:46
adorabile si delicioase!
la 19.05.2017, 20:36
Sunt si frumoase dar si delicioase!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking