Ingrediente
- Pentru cojile de mini tarte:
- 250 grame de făină albă
- 100 grame de unt
- 1 ou
- 75 grame de zahăr tos fin
- 1 plic de vanilie
- 1 praf de sare
- făină albă pentru întins foaia
- Pentru crema mousseline:
- 500 ml lapte dulce, fiert
- 4 gălbenușuri
- 150 grame de zahăr tos
- 3 linguri rase de amidon alimentar
- 2 plicuri de vanilie
- 150 grame de unt
- Pentru decor:
- 250 grame de afine de cultură
Mod de preparare
Mai întâi se face aluatul fraged, pentru a-i da răgazul să se întărească la frigider, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aluat-fraged-pentru-tarte-dulci-87849.html
În timp ce aluatul fraged stă la frigider, să se întărească, se face crema mousseline, după rețeta următoare: https://www.bucataras.ro/retete/crema-mousseline-pentru-prajituri-si-torturi-87853.html
Odată crema preparată și răcită, se dă la frigider, pentru a se întări și se fac cojile pentru mini tarte din aluatul fraged păstrat la frigider.
Se coc toate cojile, se lasă să se răcească și între timp se pregătesc afinele pentru decor (se aleg și se clătesc sub jet de apă rece, după care se scurg bine).
Când cojile pentru tarte s-au răcit complet, se scoate crema mousseline din frigider și se umplu tartele (intră cam două linguri de cremă în fiecare formă).
Se decorează tartele cu afine și se păstrează la frigider, până ce se termină.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu crema mousseline si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|