Desert mini tarte cu crema mousseline si afine

Postat de RODIMUR in Prajituri
12 Aug 2018 | 2492 vizualizari
Desert mini tarte cu crema mousseline si afine

Mini tartele (sau tarteletele, dacă vrem să folosim un singur cuvânt!) sunt foarte apreciate pentru că asociază cremele fine cu fructele proaspete și sănătoase. În plus sunt aspectuoase și în porții individualizate, ceea ce le face mai utilizabile la mese festive, candy baruri și alte ocazii speciale. Din ingredientele de mai jos am făcut 8 mini tarte, în forme cu diametrul de 12 cm.

Ingrediente

  • Pentru cojile de mini tarte:
  • 250 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 75 grame de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare
  • făină albă pentru întins foaia
  • Pentru crema mousseline:
  • 500 ml lapte dulce, fiert
  • 4 gălbenușuri
  • 150 grame de zahăr tos
  • 3 linguri rase de amidon alimentar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 150 grame de unt
  • Pentru decor:
  • 250 grame de afine de cultură

Mod de preparare

Mai întâi se face aluatul fraged, pentru a-i da răgazul să se întărească la frigider, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aluat-fraged-pentru-tarte-dulci-87849.html

În timp ce aluatul fraged stă la frigider, să se întărească, se face crema mousseline, după rețeta următoare: https://www.bucataras.ro/retete/crema-mousseline-pentru-prajituri-si-torturi-87853.html

Odată crema preparată și răcită, se dă la frigider, pentru a se întări și se fac cojile pentru mini tarte din aluatul fraged păstrat la frigider.

Se coc toate cojile, se lasă să se răcească și între timp se pregătesc afinele pentru decor (se aleg și se clătesc sub jet de apă rece, după care se scurg bine).

Când cojile pentru tarte s-au răcit complet, se scoate crema mousseline din frigider și se umplu tartele (intră cam două linguri de cremă în fiecare formă).

Se decorează tartele cu afine și se păstrează la frigider, până ce se termină.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu crema mousseline si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema de lamaie si menta

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de lamaie si menta

Blatul: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma tare, se adauga laptele si se...

Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de licurici_lra

Desert Tiramisu

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2018, 23:07
Prezenta !!!!!
la 12.08.2018, 23:15
Bine, Mihaela, te servesc cu mare drag!
la 12.08.2018, 23:17
la 13.08.2018, 06:38
Buna dimineata! Hop si eu!!
la 13.08.2018, 07:43
Bună dimineața, Claudia! Te servesc cu mare drag și pe tine...!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking