Desert mini tarte cu mere si pere

Postat de antici_gabytza in Prajituri
1 Noi 2018 | 1722 vizualizari
Desert mini tarte cu mere si pere

Ingrediente

  • aluat
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf sare
  • 2 linguri apa minerala
  • umplutura
  • 2 mere
  • 200 g zahar
  • 2 pere
  • 50 g unt

Mod de preparare

Incepem prin amestecarea untului rece cu zaharul si praful de sare. Dupa aceea adaugam faina si framantam, treptat adaugam apa minerala rece. Dupa ce am terminat de framantat, aluatul rezultat il punem intr-o folie alimentara si dam min 30 min la frigider.

Intre timp spalam, curatam merele si perele de coaja, apoi le taiem cubulete.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem dupa care decupam cerculete si le punem in formele de tarta. Dupa ce terminam dam din nou la frigider.

Cat sta la frigider, caramelizam merele. Punem zaharul intr-o cratita la foc mic si amestecam mereu cu o lingura de lemn. Cand aproape s-a topit tot zaharul, adaugam untul si amestecam bine in continuare. La sfarsit adaugam cuburile de mere si pere si mai lasam la foc inca 2-3 minute, apoi oprim focul.

Scoatem tavile din frigider, le intepam pe fiecare minitarta cu o furculita, apoi le umplem cu merele caramelizate. Le decoram ori cu mere ori cu forme decupate din aluatul din tarta. Dam la cuptor pana aluatul capata o culoare aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu branza si piersici

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza si piersici

Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat. Crema:...

Citeste continuarea

Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata

Postat de pushaa

Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, esenta de rom si cacao. Apoi adaugam dulceata uleiul si apa mineral. Amestecam bine. Daca mai e nevoie mai punem putina apa. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 13:54
la 02.11.2018, 14:09
Servesc si eu una!
la 02.11.2018, 17:39
bunn
la 02.11.2018, 18:35
cu mare drag mirela
la 02.11.2018, 19:03
Mari nu aveti ?

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking