Desert mini trandafiri cu unt

Postat de ancutsa in Dulciuri
1 Feb 2019 | 2382 vizualizari
Desert mini trandafiri cu unt

Mi-a plăcut mult aluatul de la poale-n brâu de data trecută, aşa că acum am pregătit nişte trandafiraşi cu unt, în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă folosind aceeaşi reţetă pentru aluat, cu o mică diferenţă: am uitat să scot unt şi pentru aluat din timp, aşa că acum l-am topit.

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 250 ml lapte călduţ,
  • 50 g unt topit,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • aprox 500 g făină (+100 g pentru presărat pe masă),
  • aprox 60 ml ulei pentru frământat,
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt la temperatura camerei,
  • 3-4 linguri zahăr pudră vanilat de casă,
  • Stafide,
  • Coajă de lămâie,
  • În plus: 1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns.

Mod de preparare

 

Se fărâmă drojdia, dizolvând-o în puţin lapte călduţ cu zahăr. Se adaugă ouăle, restul de lapte, untul topit şi uşor răcorit şi sare. Se adăugă făină cât cuprinde, amestecând. Se ung mâinile ulei şi se frământă, adăugând ulei puţin câte puţin, până când aluatul devine consistent. Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul (o oră).

Pentru umplutură: se amestecă untul moale cu zahărul pudră vanilat de casă.

Se împarte aluatul în două părţi, pentru a lucra mai uşor. Se presară făină pe masa de lucru. Se întinde primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Se taie fâşii, se repartizează crema de unt, ţinând cont să rămână şi pentru al doilea aluat. Se presară stafide şi coajă de lămâie, se rulează, se taie bucăţele de aprox 3 cm, se ung cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte şi se transferă în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă tapetate cu puţină făină. Se aşază într-o tavă în care e bine să puneţi şi foaie de copt, pentru că untul se mai poate scurge în tavă, din cauza  formelor cu bază detaşabilă.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu cam 5 minute, apoi încă 20-25 de minute, la foc mic, sau până se rumenesc. După ce se scoate tava, se lasă un pic la răcorit, apoi se scot cu grijă din forme. Se bat uşor pe spate ca să iasă inelul, apoi se desprinde cu grijă şi baza, ca să nu rupem cozonăceii.

Se pregăteşte la fel şi al doilea aluat.

 

Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 25-30 min

Porţii: 15

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/mini-trandafiri-cu-unt.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini trandafiri cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul...

Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Postat de momo121

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 01.02.2019, 13:14
Buni!
la 01.02.2019, 13:33
Tare buni trebuie să fie...!
la 01.02.2019, 14:10
la 01.02.2019, 14:37
deliciosi
la 01.02.2019, 15:19
Buni si foarte frumosi

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking