Ingrediente
- Pentru aluat:
- 600 g făină
- 50 ml ulei
- 50 g margarină
- 100 g zahăr
- 50 g drojdie
- 200 ml apă călduţă
- 1 praf sare
- coaja rasă de la o lămâie
- Pentru sirop:
- 300 g zahăr
- coaja rasă de lămâie
- 300 ml apă
Mod de preparare
Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.
Se pregateste siropul pe foc, apoi se lasa deoparte la racit.
Maiaua se lasă câteva minute la dospit. Se cern 500 g de făină. Se face o adancitura la mijloc şi se pun toate ingredientele şi se amestecă până se obţine un aluat, care se lasă să crească la căldură. După ce a crescut, se presară făină pe masa şi se întinde cu sucitorul. Se taie fâşii, se răsucesc şi se formează opturi. Se prajesc, apoi se insiropeaza, se ung cu miere şi se ornează cu zahăr sau cu nucă măcinată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici "ambitiosi"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|