Desert mucenici moldovenesti umpluti de post

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
12 Mar 2015 | 4665 vizualizari
Desert mucenici moldovenesti umpluti de post

Stiu ca sarbatoarea a trecut, dar puteti salva reteta pentru anul viitor sau o puteti utiliza pentru a face un cozonac de post, sau de ce nu colaci.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina de grau
  • 300 ml apa calda
  • 30 g drojdie proaspata (Budafok am folosit eu)
  • 2 lingurita pudra de portocala /coaja proaspat razuita
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Umplutura:
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 50 g ciocolata neagra (de post)
  • 60 g dulceata de capsune
  • sucul de la o clementina (40g suc)
  • Pentru finisat:
  • 1-2 linguri miere poliflora
  • nuca macinata

Mod de preparare

Aluat: Maia: pui drojdia intr-un vas, o amesteci cu 1 lingurita zahar, o dizolvi cu 200 ml apa calda, ii adaugi 4 liguri faina si amesteci bine. Lasi la dospit 10 minute intr-un loc cald lipsit de curenti.
Intr-un vas cerni restul de faina, faci o adancitura in mijlocul acesteia si adaugi sarea, mixul de coaja de lamaie si portocala. Pui maiaua in adancitura facuta, adaugi inca 100 ml apa calda si amesteci cu o lingura prin miscari circulare pana inglobezi toata faina, apoi framanti un minut manual, iar daca aluatul e lipicios mai adaugi 1-2 linguri de faina si framanti pana se desprinde de pe vas. 

Adaugi uleuiul si framanti pana la inglobarea acestuia.

Acopera vasul cu aluat si lasa-l sa dospeasca  o ora intr-un loc cald, lipsit de curenti.

Umplutura: Razuiesti ciocolata si o amesteci cu miezul de nuca macinat, cu sucul si cu dulceata de capsune.  

Asamblare: Preincalzesti cuprorul la 200 grade Celsius. Imparti aluatul in 12-13 bucati. 

Intinzi fiecare bucata astfel incat sa obtii un oval de 18-20 cm lungime si 10 cm latime. Repartizezi uniform cate 1-2 lingurite de umplutura pe fasia de aluat si o rulezi usor. Rasucesti capetele astfel incat atunci cand le unesti sa rezulte cifra 8.

Pui mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii lasi sa dospeasca 10 minute si apoi ii introduci in cuptor pentru 20 de minute pe treapta de coacere uniforma. Ca sa se rumeneasca ii mai lasi inca 3 minute pe treapta 3 a grill-ului. 

Dupa ce s-au copt ii scoti din cuptor si ii ungi imediat cu miere, apoi ii acoperi cu nuca macinata.     

S-aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti umpluti de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2015, 09:48
Ce combinatie buna ai facut pt umplutura!! foarte reusiti!
la 12.03.2015, 09:53
Vai, vai, vai! Reusita combinatia umpluturii! Ador dulceata de capsune, iar de ciocolata amaruie sunt dependenta! Felicitari maxime!
la 12.03.2015, 09:57
Simo, multumesc!
la 12.03.2015, 09:57
Ela
la 12.03.2015, 10:01
mmm ce bunatate!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking