Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
9 Mar 2021 | 2581 vizualizari
Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte

De data asta i-am umplut, ca-mi place tare mult nuca fiarta-n lapte. N-am facut multi, dar i-am facut babani.

Ingrediente

  • Aluat
  • 650 g faina
  • 80 g unt cu 82% grasime
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 7 g drojdie uscata ( sau 25 g drojdie proaspata)
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • Pt. un
  • 1 galbenus de ou+ 1 lingura lapte
  • Crema
  • 150 ml lapte
  • 150 g nuca macinata
  • 50 g stafide brune
  • 50 g zahar
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • Decor
  • miere
  • nuca macinata

Mod de preparare

Aluat : Intr-un ibric am pus laptele, untul si zaharul si l-am pus pe foc sa se incalzeasca, nu trebuie sa fie fierbinte. Am tras de pe foc cand untul sa topit, am adaugat drojdia, cele 2 oua, esenta de vanilie si coaja de lamaie, am omogenizat bine. Am cernut 400 g de faina intr-un castron,am adaugat sarea si apoi am turnat amestecul din ibric. Am pus la mixer paletele in forma de spirala si am mixat cca 20 min, apoi am adaugat restul 250 g faina , am incorporat-o bine si am mixat cca 20 min. Am uns un castron cu ulei, am transferat aluatul in el, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca pana ce si-a dublat volumul.

Crema: Intr-un ibric am pus laptele, zaharul, nuca si stafidele si am pus pe foc. Am amestecat continuu pana ce nuca a absorbit tot laptele, apoi am adaugat esenta de vanilie si coaja de lamaie. Am lasat sa se raceasca bine.

Dupa ce aluatul a crescut l-am impartit in 8 parti aproximativ egale, cca 158 g pe buc. Am intins pe lungime mai mult, fiecare bucata, am pus umplutura, cca 50 g, am rulat strans,am rasucit apoi am unit capetele si am format un opt. Am procedat la fel pana am terminat aluatul, am acoperit mucenicii cu folie alimentarasi am lasat sa mai creasca cac 15 min. Am asezat mucenicii in tava tapetata, i-am uns cu ou si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand au inceput sa se rumeneasca frumos i-am scos din cuptor, i-am lasat cca 10 min sa se tempereze, i-am uns cu miere si am presarat nuca macinata.Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu crema de ciocolata

Postat de miha

Clatite pufoase reteta cu crema de ciocolata

Clatite pufoase reteta Crema de ciocolata: Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2021, 14:07
la 09.03.2021, 17:23
la 09.03.2021, 17:39
la 09.03.2021, 18:30
Seară faină în continuare!
la 09.03.2021, 18:56

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking