Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)

Postat de ctlina in Prajituri
31 Oct 2019 | 1806 vizualizari
Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)

Aveam pofta de un desert cu mere. Va prezint o reteta fara gluten si cu putini carbohidrati, facuta cu faina de migdale si faina de cocos in loc de faina normala. https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/muffin-cu-mere-si-nuci-de-caju-fara.html

Ingrediente

  • 3 mere
  • 3 oua
  • 3 linguri bune de indulcitor natural érythritol (sau 50 gr de zahar)
  • 100 ml de smantana lichida
  • 30 gr de pudra de migdale, 20 gr pudra de nuci de caju si 20 gr de faina de cocos (sau 70 gr de faina)
  • 25 gr de unt topit
  • 40 ml de lapte
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de vanilie
  • 1 varf de sare
  • 40 gr de ciocolata neagra 85%
  • 30 gr de nuci de caju intregi nature

Mod de preparare

Amestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea.

Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute.

Incorporati treptat amestecul sec preparat, turnati treptat untul topit si racit, laptele, smantana lichida si vanilia.

Amestecati bine.

Curatati merele si taiati-le cubulete.

Incorporati merele, ciocolata in fulgi sau taiata bucatele si apoi nucile de caju sfaramitate.

Amestecati si umpleti formele de muffin bine unse (puteti pune hartii de muffin in forme).

Dati la cuptor 20-30 minute la 170°C.

Lasati sa se raceasca un pic, scoateti din forme si lasati sa se raceasca complet.

Bon muffin !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu visine

Postat de licurici_lra

Desert prajitura cu visine

  Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...

Citeste continuarea

Briose cu migdale si cacao

Postat de Irina

Briose cu migdale si cacao

Se incalzeste cuptorul la 190 grade si se pregatesc formele pentru briose. Se pun ingredientele pe rand intr-un vas si se bat cu mixerul energic 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2019, 21:26
Mmmm, chiar imi plac mult!
la 31.10.2019, 21:29
la 31.10.2019, 23:33
la 01.11.2019, 19:39
Bun!
la 01.11.2019, 21:56

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking