Ingrediente
- 3 mere
- 3 oua
- 3 linguri bune de indulcitor natural érythritol (sau 50 gr de zahar)
- 100 ml de smantana lichida
- 30 gr de pudra de migdale, 20 gr pudra de nuci de caju si 20 gr de faina de cocos (sau 70 gr de faina)
- 25 gr de unt topit
- 40 ml de lapte
- 1/2 plic de praf de copt
- 1 lingurita de vanilie
- 1 varf de sare
- 40 gr de ciocolata neagra 85%
- 30 gr de nuci de caju intregi nature
Mod de preparare
Amestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea.
Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute.
Incorporati treptat amestecul sec preparat, turnati treptat untul topit si racit, laptele, smantana lichida si vanilia.
Amestecati bine.
Curatati merele si taiati-le cubulete.
Incorporati merele, ciocolata in fulgi sau taiata bucatele si apoi nucile de caju sfaramitate.
Amestecati si umpleti formele de muffin bine unse (puteti pune hartii de muffin in forme).
Dati la cuptor 20-30 minute la 170°C.
Lasati sa se raceasca un pic, scoateti din forme si lasati sa se raceasca complet.
Bon muffin !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|