Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''

Postat de Constelatialeu in Prajituri
14 Sep 2016 | 13727 vizualizari
Prajitura  ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''

Am facut eu niste combinatii combinatorii care-mi incanta papilele gustative si musai sa-mi caut nevasta s-o rasfat....''Ziua cand imi rasfat nevasta''.......

Ingrediente

  • Foi
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet cu amoniac
  • 40 g cacao
  • Crema de unt cu sirop de zahar
  • 250 g unt cu 70 % grasime
  • 200 g zahar
  • 60 ml apa
  • 2 oua
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 1 borcan 400 g cu gem de caise cu zahar gelifiant ( este mai subtire ca si consistenta)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri de gem de caise

Mod de preparare

Mai intai am pregatit crema. Zaharul l-am pus intr-un vas cu fundul dublu, am adaugat apa si am pus pe foc sa fiarba, trebuie sa atinga o temperatura de 120 grade, cine are termometru masoara cu el, eu n-am si am lasat sa fiarba pana a inceput sa fac bule multe si marunte. Se pun ouale in bolul de la mixer si incepem sa mixam turnand in fir siropul fierbinte, mixam pana se raceste si devine o crema spumoasa. Untul la temperatura camerei il mixam si apoi incepem sa incorporam crema de ou ( racita bine), putin cate putin sa nu se taie. La final adaugam vanilia bouron.

Foile. Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm. Margarina cu zaharul o mixam foarte bine, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam. Separat batem spuma tare albusurile cu un praf de sare. Peste amestecul de margarina, zahar si ou, adaugam amoniacul stins cu otet si faina amestecata cu cacao. Omogenizam si apoi incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Impartim in trei parti compozitia si coacem 3 foi. Tava o taptam cu hartie de copt intindem uniform compozitua si dam tava la cuptorul preincalzit cca 15 min. scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, apoi dezlipim hartia de copt. Procedam la fel si cu celelalte foi.

Asamblare : Dupa ce s-au racit bine foile, procedam la asamblarea prajiturii. Asezam prima foaie intindem pe toata suprafata gemul de caise ( gem care este mai subtire ca si consistenta), pastram 3 linguri pentru glazura. Gemul fiind mai subtire v-a intra in blat si nu-i nevoie sa-l insiropam. Asezam a doua foaie, apoi intindem crema de unt, asezam si ultima foaie , bagam la frigider cat pregatim glazura.

Glazura: Pe baie de abur topim ciocolata, apoi adaugam gemul d ecaise si omogenizam.

Scoatem prajitura din frigider, intindem glazura peste prajitura si bagam din nou la frigider cca 2 ore, apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Alba ca Zapada (reloaded)

Postat de Constelatialeu

Alba ca Zapada (reloaded)

Foi: Intr-un castron punem zaharul, oul, sarea, osanza si omogenizam, adaugam amoniacul, laptele si faina, putin cate puti si incepem sa amestecam bine , sa nu formam cocoloase. CAnd am obtinut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2016, 19:38
buna buna
la 14.09.2016, 20:00
Foarte buna prajitura! Nu sunt adepta cremelor cu unt, dar recmpenseaza gemul de caise. Si arata si tare bine...
la 14.09.2016, 20:02
Simona crema asta de unt cu sirop de zahar nu-i deloc gretoasa si in combinatie cu gemul e belea, n-am obiceiul sa-mi laud combinatiile, dar zau ca-i un deliciu...
la 14.09.2016, 20:08
Vreau si eu
la 14.09.2016, 20:16
E fix ceea ce am nevoie! ....plus o nevasta!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking