Ingrediente
- 1 pachet mic foi de napolitane
- 350 g biscuiti populari
- 1 cana zahar
- 1 cana lapte
- 150 g unt
- esenta de rom
- 2 linguri cacao
- un borcanel micut cu gem de cirese (sau de care va place)
Mod de preparare
Pentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare.
Dupa acest pas, oprim focul si adaugam untul taiat cubulete si romul, amestecam din nou, iar la final, adaugam gemul si omogenizam totul foarte bine. Lasam compozitia sa se racoreasca putin, apoi incepem sa asamblam prajitura, ajutandu-ne de foile de napolitana.
Straturile de crema trebuie sa fie uniforme, iar ultima foaie sa fie de napolitana.
Dupa ce le-am terminat, invelim prajitura in folie de plastic, asezam un tocator deasupra si dam totul la frigider pana a doua zi.
O taiem in bucati mici, iar pentru un plus de savoare se poate glazura cu ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|