Desert negresa cu branza de vaci si alune caramelizate

Postat de VanessaAli in Prajituri
22 Iul 2017 | 2947 vizualizari
Desert negresa cu branza de vaci si alune caramelizate

Am revenit cu prajiturile, si am zis sa incep cu o reteta delicioasa cu ciocolata. Este un desert minunat care va disparea rapid din farfurii.

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • putina sare
  • 2 cani zahar ( de 200 ml)
  • o cana ulei
  • o cana lapte
  • 1 lingura rasa de bicarbonat + otet
  • esenta de rom
  • 5 linguri de cacao
  • 3-4 cani de faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar

Glazura:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingura ulei

Decor:

  • 100g alune
  • 100g zahar
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Blat: 

Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Turnam treptat uleiul in bolul cu galbenusuri si le amestecam.

Dupa ce am batut albusurile, adaugam galbenusurile peste si mixam in continuare. Punem apoi laptele si esenta de rom, iar mai apoi 3 cani de faina. Folosim mixer-ul pentru a amesteca. Adaugam apoi bicarbonatul pe care il stingem cu putin otet. Amestecam bine.

Cernem cacaua peste ingrediente si incorporam totul. Consistenta blatului trebuie sa fie ca si la chec. Daca este prea moale , mai adaugati faina, dupa care o turnam intr-o tava dreptunghiulara mare tapetata cu hartie de copt pe fund si margini.

Umplutura:


Branza de vaci o mixam cu zaharul si ouale pana cand nu mai are cocoloase si zaharul este relativ topit. Eu am folosit o branza nu foarte seaca si nu a fost nevoie sa adaug smantana. Daca branza pe care o aveti este mai seaca, dupa ce ati incorporat ouale, mai puneti 2-3 linguri de smantana.

Cu o lingura, luam apoi din umplutura si o punem peste blatul din tava, din loc in loc, astfel incat sa ajunga peste tot.

Pentru un efect marmorat, dupa ce ati terminat, amestecati cu lingura de sus in jos.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute. Prajitura trebuie sa treaca testul scobitorii si sa fie coapta si deasupra.

Oprim cuptorul si mai lasam prajitura acolo 30 minute, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca complet. Cu ajutorul hartiei de copt, o luam si din tava dupa ce e rece.

Decor:


In timp ce prajitura se raceste, ne putem apuca de decor.

Caramelizam zaharul la foc mic, turnam untul si amestecam, dupa care punem alunele si cu ajutorul unei linguri, le trecem prin zaharul caramelizat.

Le scoatem pe un fund de lemn sau pe o tava si le lasam sa se raceasca complet.

Dupa, le punem intr-o punga rezistenta si le zdrobim, cat putem, cu un ciocan de bucatarie.  Folosim apoi robotul de bucatarie pentru o maruntire mai buna, sau un cutit lat daca va place mai grosier.

Glazura:


Topim ciocolata pe baie de aburi si adaugam laptele si uleiul. Amestecam, apoi o luam de pe aburi si o lasam sa se solidifice cat sa o putem turna, dupa care o punem peste prajitura rece.

Presaram pe deasupra alunele caramelizate si prajitura este gata de savurat. E si mai buna dupa ce sta putin la frigider.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu branza de vaci si alune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu nuca si visine

Postat de andaoana

Chec cu nuca si visine

Pregatim o tava de chec de 30 cm lungime si 10 cm latime . Pornim cuptorul la 180 grade Intr-un vas spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si...

Citeste continuarea

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Postat de S_I_D

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Iata cum se prepara Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba Am inceput cu alunele pe care le-am prajit 3-4 minute intr-o tigaie dupa care le-am maruntit. Am batut albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2017, 15:00
la 22.07.2017, 16:13
Buna!
la 22.07.2017, 16:46
la 22.07.2017, 16:54
Multumesc!
la 22.07.2017, 17:29
Are tot ce-i trebuie

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking