Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

Postat de oanapl in Prajituri
3 Mai 2017 | 3165 vizualizari
Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

Am pregatit o reteta delicioasa de negresa si v-o recomand cu incredere. E o reteta dementiala, vorba Mariei Udrea, caci de la ea am imprumutat-o. Multumesc pentru reteta, Merisor drag! :-*

Ingrediente

  • blat:
  • 8 albușuri
  • 10 linguri zahăr măcinat
  • 100 g nucă măcinată
  • 100 g nucă tăiată grosier
  • 3 linguri pesmet
  • 5 linguri făină
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g unt (65%)
  • 2 linguri ulei (opțional)
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • crema de lamaie:
  • 8 gălbenușuri
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri lapte
  • 500 g mascarpone
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • ornamente pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei.
Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari bezeaua.

Separi albușurile de gălbenușuri și presari căte un praf de sare peste ele. Gălbenușurile le dai la rece.
Mixezi albușurile spumă, apoi adaugi, treptat, zahărul și mixezi în continuare, până obții o bezea fermă. Adaugi apoi compoziția de ciocolată răcită și omogenizezi, folosind un tel sau o spatulă.
Treptat, adaugi nuca măcinată, amestecată bine cu pesmetul, așa încât să se desfacă, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, nuca tăiată grosier și omogenizezi, amestecând ușor cu telul, după fiecare adaos.
Tapetezi tava cu hârtie de copt si torni compoziția.

Coci blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, în cuptorul preîncălzit, până când trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, freci mai întâi gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul, adaugi coaja rasă de lămâie și laptele rece.
Pui vasul pe baie de aburi și amesteci intens în cremă, până se îngroașă ca o budincă.
La final de fierbere, adaugi și esența de lămâie.
Lași crema de gălbenușuri să se răcească, apoi o mixezi, adăugând treptat, mascarponele și zeama de lămâie.

Răstorni blatul de negresă, răcit, pe un platou și întinzi crema peste el și dai prajitura la rece, pentru cel puțin o ora, după care o porționezi și o decorezi după imaginație.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mere rase

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere rase

Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si le mixezi bine....

Citeste continuarea

Prajitura duo cu crema de vanilie

Postat de Constelatialeu

Prajitura duo cu crema de vanilie

Blatul de ciocolata: Ouale cu zaharul si zaharul; vanilat,le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam untul ( la temperatura camerei),faina si cacaoa si omogenizam.Ciocolata o topim pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2017, 20:16
la 03.05.2017, 20:21
la 03.05.2017, 20:29
la 03.05.2017, 20:48
la 03.05.2017, 21:04
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking