Ingrediente
- 270g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
- 135g unt
- 4 ouă
- 100g zahăr măcinat
- 1 praf de sare
- 120 g făină
- -pentru ornat:
- 200 ml frișcă neîndulcită
- 30g zahăr măcinat
Mod de preparare
Topești pe baie de aburi untul și ciocolata ( luați de pe abur înainte să fie topit complet și amestecați. În felul acesta nu o să aveți o compoziție fierbinte dar va fi perfect omogenă) .
Bați ouăle cu un praf de sare, cu telul, apoi adaugi zahărul măcinat și bați cu telul până când devin o spumă omogenă. Adaugi ciocolata topită și omogenizezi, apoi adaugi făina și omogenizezi ușor.
Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dai la cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 25-30 de minute. Se scoate pe un grătar și se lasă să se racească.
Mixezi frisca cu zahărul și ornezi prăjitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|