Ingrediente
- 1 ou
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 250 ml lapte
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 3 linguri cacao
- 300 g faina
- Un vârf de linguriță sare
- 1 esență vanilie
- 1 esență rom
- 1 linguriță coaja rasa de portocala
- 300-350g cireșe cărora le vom scoate samburii
- Tava de copt cu dimensiunile 20cm pe 30cm.
Mod de preparare
Într-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu bicarbonatul, cacao, apoi coaja de portocala. Se amesteca cu mixerul sau putem folosi un tel de bucătărie.
Turnam compoziția in tava tapetata cu hârtie de copt, apoi asezam cireșele . Eu am presărat și fulgi de migdale.
Dam tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic pentru 35 minute. Putem face și testul cu scobitoarea(introducem o scobitoare in prăjitură și dacă iese curata, înseamnă că această este gata)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|