Desert negresa cu gem de gutui si branza

Postat de oanapl in Prajituri
2 Noi 2021 | 4646 vizualizari
Desert negresa cu gem de gutui si branza

Ce spuneți de o rețetă rapidă și delicioasă? Această prăjitură e foarte pufoasă și se topește în gură. O puteți pregăti cu orice fruct de sezon sau gem, oricând aveți poftă de ceva dulce.

Ingrediente

  • -pentru blat (30x17 cm):
  • 130g ciocolată neagră
  • 80g cafea fierbinte
  • 150g iaurt grecesc
  • 130g ulei
  • 3 ouă mari
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru crema:
  • 200g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 50g zahăr
  • 2 linguri făină
  • Esență de vanilie
  • 100g gem de gutui

Mod de preparare

Pentru blat:

Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.

Pui într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și amesteci cu un tel, apoi  adaugi crema de ciocolată și omogenizezi. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas pui făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și omogenizezi amestecul, apoi îl cerni peste compoziția lichidă și omogenizezi cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Tapetezi cu hârtie de copt tava (30x17 cm), apoi torni compoziția, păstrând 5 linguri din compoziție.

Pentru cremă, mixezi brânza cu oul, zahărul și esența de vanilie. Adaugi făina și omogenizezi.

Pui crema de brânză cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi adaugi gemul de gutui din loc în loc. Adaugi restul de aluat deasupra și marmorezi compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Transferi prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu gem de gutui si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Caise

Postat de rocsi_1612

Caise

Aluatul: Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat. Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste. Punem coaja...

Citeste continuarea

Chec pufos cu fructe confiate

Postat de ela

Chec pufos cu fructe confiate

Fructele confiate le punem la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.Le scoatem si le scurgem de pa intr-o sita. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2021, 20:39
la 02.11.2021, 20:42
Eu tocmai am terminat de facut dulceata si peltea de gutui, gem n-am facut
la 02.11.2021, 20:46
Foarte buna!
la 02.11.2021, 20:52
O bunătate!
la 02.11.2021, 21:13
O negresa pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking