Desert negresa cu piersici si nuci

Postat de oanapl in Prajituri
22 Noi 2020 | 2250 vizualizari
Desert negresa cu piersici si nuci

Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu cacao, care sunt puțin mai amărui. Dacă au și fructe sunt perfecte. Vă invit să încercați și această prăjitură și să vă convingeți că e delicioasă.

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 50 g cacao
  • ¼ linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 150 m ulei de floarea soarelui
  • 150 ml lapte
  • 50g nuci
  • esență de rom
  • 1 praf de sare
  • 3-4 piersici din compot

Mod de preparare

Se cern într-un bol încăpător făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul, laptele și esența de rom și se omogenizează compoziția.

Se adaugă compoziția uscată peste cea umedă și se mixează cu mixerul pentru câteva secunde, apoi se continuă omogenizarea ușor, cu o spatulă, prin mișcări de jos în sus.
Se taie 2 piersici în cubulețe, se adaugă peste aluat și se omogenizează. Nucile se taie / rup în bucăți mai mici și se adaugă în compoziție.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt – eu am folosit o tavă de 28/19 cm
Se adaugă deasupra 1-2 piersici tăiate în felii.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute (până când trece testul cu scobitoarea).
Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu piersici si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert negresa de post cu gem - 900

Postat de MotanLaOale

Desert negresa de post cu gem - 900

Faina se amesteca cu praful de copt. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se tapeteaza o tava (22 x 28 cm) cu hartie de copt...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

Postat de Oana

Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 22.11.2020, 18:32
Si mie imi plac prajiturile cu cacao. Daca mai au si fructe sunt perfecte!
la 22.11.2020, 19:04
Ce-mi mai plac negresele !!! Bine ca nu spune asta barbatu-meu
la 22.11.2020, 19:06
la 22.11.2020, 19:17
la 22.11.2020, 19:23
Ce simpatică ești Mihaela.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking