Desert negresa cu visine si ciocolata

Postat de stefy_a in Prajituri
5 Mai 2019 | 1808 vizualizari
Desert negresa cu visine si ciocolata

"Retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • pentru o tava de 24x35cm :
  • 300 g visine
  • 7 oua
  • 500 g faina
  • 130 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 300 ml ulei
  • 60 g cacao
  • un plic praf de copt - 10 g
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • sucul lasat de visine – la mine au iesit vreo 30 ml
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 20 g unt

Mod de preparare

Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga uleiul in ploaie si se amesteca foarte bine. Se adauga si laptele, iar apoi faina putin cate putin amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.

Se amesteca cu o lingura de jos in sus pana la incorporarea totala a fainii. 

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste ea se adauga visinele.

Se da tava la cuptor la 175 grade C, pentru 35-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se pregateste sosul de ciocolata.

Intr-o craticioara se pune sucul lasat de visine si se incalzeste pe foc. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se adauga ciocolata si untul. Se amesteca bine pana la topirea acestora – rezulta un sos dulce acrisor foarte bun.

Se taie negresa in patratele si se torna sosul peste ea in tava, avand grija ca sosul sa patrunda printre taieturi.

Se lasa prajitura cateva ore la frigider si se serveste cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert negresa cu visine si crema de branza

Postat de oanapl

Desert negresa cu visine si crema de branza

Ciocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei. Mixezi untul cu zahărul măcinat, esența de vanilie și sarea până se spumează....

Citeste continuarea

Desert negresa Oana

Postat de Constelatialeu

Desert negresa Oana

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2019, 10:52
la 05.05.2019, 10:53
O negresa delicioasa!
la 05.05.2019, 11:58
la 05.05.2019, 16:10
Buna tare cu visine!
la 05.05.2019, 19:17
Este faina combinatia de ciocolata cu visine!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking