Desert negresa Oana

Postat de Constelatialeu in Prajituri
8 Mar 2018 | 7079 vizualizari
Desert negresa Oana

M-am inspirat de la bucataras Oana, clar ca trebuia sa botez negresa cu numele Oanei. Este o negresa de post, prajitura este de post, nu Oana...are nuci, dulceata de visine, deci un deliciu. Eu n-am pus scortisoara si am plusat cu ciocolata la glazura,am adaugat si putin ulei pentru luciu . Multumesc Oana pentru delicioasa prajitura.

Ingrediente

  • 350 g zahar tos
  • 350 g dulceata de visine
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 180 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 150 g ciocolata neagra
  • 20 ml ulei
  • Decor
  • Drajeuri de ciocolata de la Dr. Oetker
  • jumatati de miez de nuca prajita

Mod de preparare

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt.

Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este topit. Am adaugat cacaua, esenta de rom, sarea  si uleiul si am omogenizat.

Separat am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt, bicarbonatul l-am stins cu zeama de lamaie si l-am adaugat in amestecul din castron. La final am incorporat faina, putin cate putin, pana am obtinut un aluat ca de chec. Adaugam nuca prajita si taiata marunt, turnam aluatul in tava tapetata, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca 40 min, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se raceasca cat timp pregatim glazura.

Glazura : Apa si zaharul sa dea intr-un clocot, apoi tragem de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste, adaugam si uleiul si amestecam 1 min.

Portionam prajitura si turnam glazura, nivelam apoi adaugam drajeurile de ciocolata si miezul de nuca. Lasam sa se raceasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa Oana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rețeta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale și aromat, perfect pentru orice ocazie

Postat de MotanLaOale

Rețeta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale și aromat, perfect pentru orice ocazie

Cum se prepara Reteta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale si aromat, perfect pentru orice ocazie Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2018, 15:58
buna buna
la 08.03.2018, 16:01
ce negresa apetisanta ai facut
la 08.03.2018, 16:02
Ce buuun!! 😍
la 08.03.2018, 16:44
Ce aratoasa e!
la 08.03.2018, 17:32
Vreau și eu 2 porții din Oana! Sau mai bine îl las pe Adi să ceară, că sună mai bine de la el ))))))

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking