Desert negresa cu zmeura

Postat de RuxyRux in Prajituri
27 Iun 2018 | 4856 vizualizari
Desert negresa cu zmeura

  Este prajitura pe care as manca-o in fiecare zi, dimineata, la pranz si seara! A iesit incredibil de delicioasa, moale, densa, plina ochi de ciocolata, vanilie si zmeura, ador aceasta combinatie fabuloasa!

Ingrediente

  • 8 oua
  • 280 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 250 gr. unt gras (82%)
  • 225 gr. ciocolata neagra (60% cacao)
  • 2 linguri pline cacao
  • 200 gr. faina patiserie
  • 2 pahare zmeura (400 gr.)
  • tava 25/27cm
Glazura:
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 2 linguri pline nutella( daca nu va place inlocuiti cu ciocolata)
  • 50 gr. unt

Mod de preparare

Se pun la mixer ouale intregi, impreuna cu praful de sare, vanilia si zaharul si se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul ( in jur de 7 minute).

Intre timp intr-un bol, se topeste untul, apoi se trage vasul de pe foc si in el se topeste ciocolata, se amesteca si se toarna usor, in timp ce mixam, peste compozitia de ou in vasul de mixer.

Se opreste mixerul se pune faina si cacaua si se amesteca cu o lingura in interior ( in acest fel prevenim imprastierea fainii), apoi se reporneste mixerul si se mixeaza pana la omogenizare.

Tava se unge cu unt, se pune o jumatate din compozitie, se adauga jumatate din cantitatea de zmeura spalata si scursa bine, apoi se pune restul de aluat si restul de zmeura deasupra.

Prajitura se coace la 180 de grade C, timp de 35 de minute (nu trebuie sa treaca testul scobitorii).

Se lasa putin la racit si se portioneaza.

Cat se raceste prajitura, se face glazura din unt, ciocolata si nutella, amestecand ingredientele intr-un vas la foc mic si apoi se toarna calda desupra.

Daca doriti sa o scoateti mai bine din tava, o puteti lasa sa se raceasca complet, sau o puteti manca calda alaturi de o cupa doua de inghetata si desigur zmeura proaspata.

Cand prajitura e rece,  puneti tava la frigider peste noapte si a doua zi o puteti scoate cu o jumatate de ora inainte sa o mancati, sau mai aveti varianta sa o mancati calda, cu inghetata alaturi.

O minunatie irezistibila!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu urda si zmeura

Postat de oanapl

Desert negresa cu urda si zmeura

Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o...

Citeste continuarea

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Postat de oanapl

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2018, 10:51
Minunata combinatie!
la 28.06.2018, 10:59
Un deliciu asa ceva
la 28.06.2018, 11:11
buna buna
la 28.06.2018, 11:33
Multumesc tare mult Buni scumpa!
la 28.06.2018, 11:33
Cris , multumesc pentru prezenta si apreciere draga mea...chiar e prajitura prajiturilor...foarte reusita!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking