Ingrediente
- 400 g faina
- 150 g zahar
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 400 g gem de caise ( sau orice gem mai acrisor)
- 25 ml ulei
- 250 ml apa minerala
- 200 g nuci prajite si taiate grosier
- Glazura
- 3 linguri cacao
- 3 linguri zahar
- 6 linguri apa
- sau ciocolata neagra topita( eu n-am mai facut cu ciocolata pt. ca scria pe ambalaj ca e posibil sa contina urme de lapte si vroiam sa impart prajitura )
- Decor
- zmeura si fulgi de migdale
Mod de preparare
Mai intai am pregatit compozitia. Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, faina, zahar, praf de copt si cacao, apoi am adaugat uleiul si apa minerala si am omogenizat. La final am incorporat gemul de caise si nuca taiata grosier. Vasul aparatului crockpot l-am tapetat cu hartie de copt, am turnat compozitia si am nivelat-o. Am asezat vasul in aparat, am setat functia de coacere, la 180 grade pentru 1 si 20 min. Mai intai aparatul se incalzeste la 180 grade si apoi incepe timpul de gatire. Eu mi-am vazut de treaba, aparatul si-a vazut de treaba lui. Am facut testul cu scobitoarea, fiind o negresa cu blat umed , nu trebuie sa va speriati ca e mai lipicioasa la suprafata. Am scos negresa din vas, am lasat-o sa se raceasca apoi am portionat-o si am glazurat-o cu siropul facut din apa, zahar si cacao, fiert la foc mic pana incepe sa se ingroase .Am decorat cu zmeura si fulgi de migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post (multicooker 5 in 1 digital 5.6 l CrockPot )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|