Desert New York cheesecake

Postat de oanapl in Prajituri
18 Aug 2021 | 4245 vizualizari
Desert New York cheesecake

retete de suflet Acesta este cel mai bun cheesecake copt pe care l-am pregătit până acum. Este cremos, pufos și se topește în gură. Eu am avut ca sursă de inspirație rețeta Ramonei (https://baking-happiness.com/food-porn-cel-mai-bun-new-york-cheesecake/). Puteți folosi orice fruct de sezon (preferabil mai acrișor) pentru a pregăti sosul.

Ingrediente

  • pentru bază cheesecake:
  • 180 g biscuiţi
  • 90 g unt
  • pentru umplutură:
  • 600 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr măcinat
  • 300 g smântână fermentată cu minim 30% grăsime
  • 250 g smântână pentru frişcă
  • 3 ouă
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 păstaie vanilie sau esență de vanilie
  • pentru sos:
  • 500 g mure
  • 50 g zahăr
  • 15-20 g amidon
  • 50 g apă
  • 20 g zeamă de lămâie

Mod de preparare

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine.
Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii. Torni amestecul de unt și biscuiți în interior, după care cu ajutorul unui pahar presezi biscuiții. Dai blatul la frigider și pregătești umplutura.

Pui brânza şi zahărul, într-un bol puţin mai mare şi mixezi cu un blender vertical până când obții o compoziţie cremoasă. Adăugi smântâna fermentată și omogenizezi.
Adăugi smântâna pentru frişcă și omogenizezi.
Ouăle le adăugi pe rând, omogenizând foarte bine, după fiecare ou.
Adăugi vanilia și omogenizezi.
Adăugi amidonul de porumb și omogenizezi.
Pui o sită deasupra formei în care va fi copt cheesecake-ul şi treci tot amestecul prin sită, pentru a elimina eventualele cocoloaşe formate de amidon şi aerul, dacă s-a introdus prea mult prin amestecarea cu telul. La final nivelezi cheesecake-ul lovind tava de masă.

Se așează tava într-o tavă rotundă normală (vas termorezistent). Aceste două tăvi le pui în tava de la cuptor, în care vei turna apă fierbinte, cam de un deget.

Coci primele 30 minute, la 180 grade Celsius, static (fără ventilație), următoarele 30 minute, la 150 grade Celsius, static. Oprești cuptorul şi mai lași cheesecake-ul pentru alte 30 minute, cu ușa închisă. După cele 30 minute, întredeschizi uşa cuptorului şi îl lași să se răcească complet.


Când s-a răcit complet, este musai să o dai măcar câteva ore la frigider, înainte să-l scoți din formă.

Pentru sos, pui murele, împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, într-o crăticioară şi pui pe foc.
După ce dă în clocot mai lași să fiarbă pentru 7-10 minute. Pui murea într-o sită și o pasezi cu o furculiță și o treci prin sită.
Sosul obținut îl pui din nou pe foc.
Dizolvi amidonul în apă rece şi îl adăugi peste sosul e mure. Gătești până când se îngroaşă compoziţia.
Iei de pe foc, transferi într-un castron şi acoperi cu folie alimentară. Când este complet rece îl bagi în frigider.
Dacă dorești sosul mai gros sau mai subţire, este suficient să reglezi cantitatea de amidon, în funcţie de propriile preferinţe.

Eu am tăiat 2 felii înainte de a turna sosul deasupra, pentru a nu murdări feliile în momentul în care le scot și pentru a obține niște felii frumoase pe care să le pozez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert New York cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert New York cheesecake

Postat de rocsi_1612

Desert New York cheesecake

Macinati biscuitii in robot. Untul il topiti. Amestecati biscuitii cu untul. Tapetati o tava de 23 cm detasabila, cu hartie de copt, dar numai la baza, nu si in sus. Puneti amestecul cu biscuiti,...

Citeste continuarea

Desert New York cheesecake cu afine

Postat de Cristi_Roman

Desert New York cheesecake cu afine

Blatul deja stie toata lumea cum se face: am pisat biscutii marunt apoi i-am amestecat cu untul ce se topise in tigaie si cu 20 de grame de zahar brun. Am pus apoi acest amestec pe fundul tavii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2021, 19:43
magnifique
la 18.08.2021, 19:47
Mulțumesc Catalina!
la 18.08.2021, 19:53
la 18.08.2021, 19:58
Mulțumesc Motanel!
la 18.08.2021, 20:00
superb arata

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking