Desert nuci cu crema de nuca si gem de caise

Postat de andaoana in Dulciuri
1 Feb 2018 | 4314 vizualizari
Desert nuci cu crema de nuca si gem de caise

Retetele copilariei sunt atat de bune si gustoase, mai ales dupa ce se fragezesc putin. Se pot umple cu ce doriti, dar mie imi place combinatie clasica.

Ingrediente

  • Pt coji:
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 ml ulei
  • 1 varf bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • 4 oua
  • 500-550 gr faina
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca
  • 370 ml gem de caise
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • esenta rom (dupa gust)

Mod de preparare

Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul.

Nuca am prajit-o in cuptor si am frecat-o in maini ca sa se desprinda coaja maro de pe samburi. Am macinat nuca. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, untul moale, zaharul, esenta de rom, cacao si gemul de caise. Gustati compozitia pentru umplutura si mai adaugati zahar daca mai e nevoie. Cantitatea de zahar difera si in functie de cat de dulce este gemul si de gustul fiecaruia.

Umplem fiecare jumatate de nuca si apoi unim.

Punem intr-un vas si inainte de servire se pudreaza cu zahar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci cu crema de nuca si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura gemi de placere

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura gemi de placere

Blat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de biscuiti

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de biscuiti

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupe fiecare. Cand se obtine o bezea ferma, se adauga apa in mai multe reprize si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2018, 14:47
Îmi place și am trecut rețeta la favorite. Poate-i vine și ei rândul, într-o zi...
la 01.02.2018, 14:49
Immm, ce bune sunt!
la 01.02.2018, 14:59
la 01.02.2018, 15:19
la 01.02.2018, 15:32
Asta da combinatie, imi place

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking