Ingrediente
- Blat ( tava 35/24 cm )
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 10 linguri nuca macinata
- 6 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 pliculet praf de copt cu sofran
- un praf de sare
- Crema
- 3 galbenusuri
- 350 g unt cu 80% grasime
- 200 g zahar farin
- 2-3 linguri de ness ( sau cat vrei de intens gustul de ness )
- 100 g nuci prajite si taiate grosier
- 1 borcan de 400 g cu gem de caise
- Glazura
- ciocolata duo de la Dr. Oetker
Mod de preparare
Blat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul si cacaua, cand zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat. Apoi am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, cand incepe sa se desprinda de pe margini, facem testul scobitorii si apoi scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca pana a doua zi sau cateva ore .
Crema : Untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul farin galbenusurile si nessul se pun in robot si se mixeaza pana ce zaharul s-a topit. Apoi se adauga nuca prajita si taiata grosier.
Asamblare : Blatul il taiem in 3 parti, asezam pe un platou prima parte si intindem jumatate din crema, apoi asezam a doua parte de blat peste care intindem gemul de caise, peste care asezam ultima parte de blat si restul de crema. Portionam si apoi decoram cu ciocolata totpita. V-am zis ca nu-i nimic complicat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura gemi de placere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|