Desert prajitura gemi de placere

Postat de Constelatialeu in Prajituri
2 Noi 2018 | 9796 vizualizari
Desert prajitura gemi de placere

Eu asa zic, ca gemi de placere si mai vrei o bucatica, daca nu ma credeti puneti mana si va faceti......zau ca nu-i greu....

Ingrediente

  • Blat ( tava 35/24 cm )
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 350 g unt cu 80% grasime
  • 200 g zahar farin
  • 2-3 linguri de ness ( sau cat vrei de intens gustul de ness )
  • 100 g nuci prajite si taiate grosier
  • 1 borcan de 400 g cu gem de caise
  • Glazura
  • ciocolata duo de la Dr. Oetker

Mod de preparare

Blat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul si cacaua, cand zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat. Apoi am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, cand incepe sa se desprinda  de pe margini, facem testul scobitorii si apoi scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca pana a doua zi sau cateva ore .

Crema : Untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul farin  galbenusurile si nessul se pun in robot si se mixeaza pana ce zaharul s-a topit. Apoi se adauga nuca prajita si taiata grosier.

Asamblare : Blatul il taiem in 3 parti, asezam pe un platou prima parte si intindem jumatate din crema, apoi asezam a doua parte de blat peste care intindem gemul de caise, peste care asezam ultima parte de blat si restul de crema. Portionam si apoi decoram cu ciocolata totpita. V-am zis ca nu-i nimic complicat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura gemi de placere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

Postat de Lia1

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

1. Pregateste o tava ca de chec (cca. 11 x 25 cm, 1 1/2 litri) pe care o infoliezi la interior cu folie din plastic alimentara. Atentie! Forma daca este de dimensiuni mai mari, trebuie sa modifici...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba si bezea

Postat de Corina33

Desert prajitura cu rubarba si bezea

Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 15:54
buna buna
la 02.11.2018, 15:59
place
la 02.11.2018, 16:22
M-ai turmentat
la 02.11.2018, 16:26
Aoleu, asa fara alcoolice, te turmentezi doar din vorbe ?
la 02.11.2018, 17:00
Periculoasă prăjitura asta dacă se geme )

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking